Shares

Primarul Sucevei şi Consiliul Local Suceava le-au dat o palmă grea oamenilor care au crezut că în acest oraş se doreşte ceva serios. De câteva zile, în zona parcării de la Piaţa Mare a apărut o construcţie care sfidează orice regulă elementară de estetică şi bun simţ.

Alături de fosta hală de carne şi brânzeturi a apărut un apendice, lipsit de orice logică elementară. E ca şi cum i-ai pune unui om o cocoaşă în spate şi i-ai da drumul pe stradă, dacă îmi este permisă comparaţia.

M-am gândit că poate o fi vreo construcţie strategică, absolut obligatorie pentru siguranţa sucevenilor. Sau poate vreun punct sanitar de prim ajutor. Nicidecum. Spaţiul respectiv urmează să devină magazin pentru vânzarea produselor Plafar.

Suprafaţa de 25 de mp a fost închiriată de Primăria Suceava pentru suma de 9,7 lei/mp/lună, pentru o perioadă de un an de zile, cu posibilitatea de prelungire.

Proprietarul coşmeliei şi beneficiarul acestei afaceri urât mirositoare din buricul târgului este SC Ribes Natura SRL Suceava, administrată de un anume Filimon Marin. Gurile rele spun că în spatele afacerii este de fapt un consilier local, pe numele său Nelu Tcaciuc, şi care face parte, fireşte, din PD-L.

Iniţiatorul Hotărârii de Consiliu Local din luna martie a acestui an prin care s-a dat undă verde pentru această monstruozitate este nimeni altul decât primarul Ion Lungu, din acelaşi partid cu consilierul Tcaciuc.

Eu nu văd nici o justificare pentru această extindere de la Piaţa Mare, deşi este vorba de o construcţie temporară. Firma respectivă avea posibilitatea să-şi închirieze un spaţiu oriunde ar fi dorit în acest oraş, mai ales în cursul anului 2010, când zeci de societăţi au dat faliment şi pe toate gardurile poţi citi anunţuri care oferă spaţii de închiriat. Pe lângă afacerea pedelistă, vinovaţi îi găsesc şi pe ceilalţi consilieri locali suceveni. Fie că sunt din PSD sau PNL, nu am auzit pe nimeni să ia atitudine vizavi de acest subiect, care este un atentat la arhitectura şi aşa nenorocită a oraşului. Fie că aleşii social-democraţi şi liberali au votat fără să se uite despre ce este vorba, fie le-a fost cumpărată tăcerea cu diferite contraservicii. Şi într-un caz şi în celălalt, mă simt ca şi cum oamenii puşi să facă ceva pentru acest oraş mi-au băgat un cuţit în spate.