Brigada Diverse

Ţiganii şi corturile Sucevei

Suceava se manelizează de la o zi la alta şi totul sub privirile îngăduitoare ale celor care ar trebui să aducă acestui oraş o notă modernă, inspirată din ceea ce au văzut prin Occident.

Nu o să generalizez să vorbesc despre potcoave de cai morţi, aşa încât voi trece direct la subiect. Nou înfiinţata instituţie Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, frumoasă denumire, nu-i aşa?, a devenit o adevărată ţigănie chiar înainte de a funcţiona efectiv.

De luni bune, în faţa acestei instituţii au fost amplasate corturi ale unor meşteri populari (e posibil ca nici măcar acest aspect să nu se verifice pe deplin) care îşi vând produsele muncite cu sudoare şi talent. Până aici nimic în neregulă. Numai că, locul acestor oameni şi ale produselor care ies din mâinile lor era în interiorul Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.

Faptul că nu se întâmplă aşa implică o serie de discuţii. În primul rând, clădirea pentru care s-au cheltuit zeci de miliarde de lei vechi, stă mai mult încuiată. Şi asta pentru că administratorii, onor Primăria Suceava, nu au fost în stare să găsească soluţii pentru o schemă minimală de personal care să se ocupe cu funcţionarea instituţiei. Cu alte cuvinte, avem blană dar ne lipsesc chiloţii.

IMG_1091

Başca, mai avem un soi de administrator, mă refer aici la consilierul pe teme culturale a primarului Ion Lungu, nimeni altul decât fostul prefect şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie. Teoretic, acesta se ocupă de bunul mers al Centrului pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene până când se va completa schema de personal.

Dacă ideea amplasării corturilor în faţa acestei instituţii îi aparţine lui Vasile Ilie cred asta spune totul despre capacităţile sale de a gestiona o activitate culturală şi care doreşte să promoveze o serie de elemente definitorii ale acestei zone. Dacă i-a fost fost impusă o asemenea măsură ar fi cazul să-şi dea demisia,. Apropo, domnule Vasile Ilie, aţi văzut pe la Viena sau pe unde v-aţi mai plimbat dumneavoastră corturi în faţa unui muzeu sau a unei clădiri cu atribuţii similare celei pe care o aveţi în administrare?

Cert este că avem corturi într-o zonă extrem de circulată şi aproape centrală a municipiului Suceava. Sunt convins că avem şi ţigani. Şi nu mă gândesc la ţiganii veritabili, ci la acei oameni deştepţi care au transformat totul într-o ţigănie.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Corturile alea le ador. Pe bune ele insele nu au nici o vina. LE ADOR. Da de unde in PLM ditamai gaunoaia de bloc in buricu targului. Furi niste miliarde vechi si pui niste ulcele la scuze. Putori fara minte au furat enorm chiar daca nu ii duce capu sa justifice pt. ca au relatii cu aceasi minte (putori parvenite).

Citiți de asemenea
Close
Back to top button