Shares

Cele două luni de concediu medical l-au revigorat complet pe şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ. Nu există acţiune mai importantă la care inspectorul şef să nu participe în calitate de coordonator, o atitudine cel puţin suspectă faţă de perioada ante-concediu medical.

Ultima mostră în acest sens ne-a fost servită ieri, cu ocazia acţiunii de prindere a lui Radu Popescu „Popescanu”, mâna dreaptă a lui „Tomuţa”. Iată ce grăieşte purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava în comunicatul trimis către mass-media: „A fost organizată o acţiune sub directa coordonare a inspectorului şef la care au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţia Municipiului Rădăuţi, Serviciul de Intervenţie Rapidă şi o grupă de Jandarmi”.

Sincer să fiu, când se vorbeşte despre directa coordonare eu mă gândesc că persoana respectivă a fost în teren pentru a superviza totul, în cele mai mici amănunte. Poate că mă înşel, şi totul se poate face prin telefon. Nici asta nu am văzut cât am stat pe la Judecătoria Rădăuţi, adică nu am observat ca vreun poliţist să sară în sus şi să-i raporteze şefului că operaţiunea decurge conform celor stabilite.

todirut in uniforma

Stau şi mă întreb ce apărea scris în comunicatul de presă al Poliţiei în cazul în care „Popescanu” scăpa, aşa cum s-a mai întâmplat de două ori. „Acţiunea coordonată de inspectorul şef a fost un eşec”, cam aşa trebuia să apară scris negru pe alb. Mă îndoiesc că Todiruţ şi-ar fi asumat un asemenea deznodământ, aşa că singura concluzie pe care o pot trage este că şeful IPJ Suceava lucrează la propria imagine.

Când spun asta mă bazez pe numărul de ieşiri în presă din ultima lună şi jumătate. Fără să exagerez, cred că au fost la fel de multe comparativ cu cei patru ani pe care i-a petrecut în fruntea IPJ Suceava, perioadă în care a refuzat sistematic să susţină vreo conferinţă de presă.

Şi mai cred şi altceva. Că Todiruţ se simte lucrat din interior şi vrea să demonstreze că este cel mai bun, mult mai bun decât oricine ar tânji la funcţia sa. Cu o acţiune realizată de alţii nu se face primăvară, mai ales că toamna şi iarna sunt extrem de lungi în Bucovina.