Brigada Diverse

Trădarea lui Lungu, taxată prompt de suceveni

Ion Lungu a fugit la mai bine. În declaraţii se dă independent, în realitate e trup şi suflet cu cei de la PSD.

 

Numai că această trădare, pentru că aşa se numeşte ce a făcut Ion Lungu, a fost taxată prompt de suceveni. Primele rezultate ale acestei uniuni nefireşti au apărut duminică seară, după numărarea voturilor exprimate de suceveni la alegerile prezidenţiale.

Mai exact, Victor Ponta, candidatul susţinut şi asumat de edilul Sucevei, a pierdut alegerile în municipiu. Klaus Iohannis a primit 17.852 de voturi, în timp ce Victor Ponta a fost votat de 16.490 de alegători.

banner lungu ponta

Mă gândesc că diferenţa s-o fi făcut în acele trei săptămâni în care sucevenii au rămas fără apă caldă, iar Ion Lungu este principal vinovat, oricum ar încerca să se spele şi să scape de această problemă spinoasă.

Una peste alta, PSD a făcut o afacere proastă prin alăturarea imaginii cu Ion Lungu şi am vagă impresie că în turul doi al alegerilor prezidenţiale diferenţa dintre Iohannis şi Ponta va fi şi mai mare faţă de ziua de ieri.

Între timp, PDL îşi freacă mâinile de bucurie pentru acest deznodământ, la fel cum se bucură şi cu victoria din alte localităţi unde primarii au trădat, cum ar fi Marginea, Frasin sau chiar Rădăuţi, acolo unde frâiele administraţiei au fost preluate tot de un social-democrat. 

Articole asemănătoare

2 Comentarii

 1. Victor Ponta refuză să prezinte românilor cifrele bugetare pentru 2015 deoarece acestea se bazează pe introducerea impozitului progresiv în urma eliminării cotei unice şi majorarea altor impozite, lucru care l-ar afecta electoral. Introducerea impozitului progresiv în locul cotei unice este o soluție la îndemâna lui Victor Ponta pentru a acoperi cele 15 miliarde lei reprezentând pomeni electorale date în campania prezidențială. Victor Ponta a demonstrat atât în anul 2013 cât şi în 2014 că are în sânge introducerea de noi impozite şi taxe. Este posibil să ne trezim şi cu majorarea accizei la carburanți care să ducă la un preț de aproximativ 10 lei litrul sau majorarea impozitelor locale de 8 ori aşa cum este prevăzut într-un proiect de modificare a legilor fiscale. De fapt cine a introdus noi impozite și le-a majorat pe cele existente va proceda și în perioada următoare la fel, scrie stiripesurse.com

  Argumentele că Victor Ponta va renunța la cota unică de impozitare şi va majora accizele sunt următoarele:

  Victor Ponta încă de la instalarea la Palatul Victoriei nu şi-a ascuns intenția de a introduce impozitul progresiv în locul cotei unice. Singurul motiv pe care l-a invocat a fost opoziția PNL-ului. Victor Ponta în lipsă de soluții pentru acoperirea celor 15 miliarde lei si fără o opoziție în cadrul alianței îi va fi ușor să pună în aplicare ceea ce gândește de mult timp.
  Toate indexările de pensii, majorările cheltuielilor sociale şi a celor cu bunurile şi serviciile s-au bazat pe introducerea de noi impozite şi taxe şi pe majorarea celor existente şi nu pe reducerea evaziunii fiscale. În perioada 2013-2014 sub guvernarea Victor Ponta s-au introdus 36 de noi impozite şi măsuri care au dus la majorarea impozitelor existente.

  Sub guvernarea Victor Ponta, România a înregistrat cel mai negru eșec după 1989. În condițiile celei mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană, a introducerii de noi impozite şi a majorării celor existente, s-au făcut 6 rectificări bugetare negative, sacrificându-se investițiile cu efecte devastatoare asupra locurilor de muncă din sectorul privat. Rectificările negative făcute de Victor Ponta au avut ca şi cauză principală proasta încasare a veniturilor bugetare dar şi creșterea evaziunii fiscale. Sub guvernarea lui Victor Ponta evaziunea fiscală a ajuns în 2013 la 20 miliarde euro potrivit estimării Consiliului Fiscal. Este clar că Victor Ponta nu este în stare să reducă evaziunea fiscală şi va face ceea ce știe mai bine şi anume să introducă noi impozite și să le majoreze pe cele existente.
  Renunțarea la cota unică şi introducerea impozitului progresiv precum şi majorarea impozitelor existente va reprezenta un dezastru pentru români şi mediul de afaceri deoarece va avea ca efect reducerea locurilor de muncă din sectorul privat şi a puterii de cumpărare a populației.

 2. In putina-i minte, lungu cred ca se gandeste astfel: Nea Sandrinio, nu ai inteles nimic. Eu Lungu m-am sacrificat pentru binele sucevenilor, pentru a obtine bani de la guvern sa le fac oamenilor viata mai buna. Cam asa ar vrea el sa credem, desi e evidenta prostitutia intelectuala si politica de care da dovada, ne arata noua, oamenilor ceva mai inteligenti ca el, majoritari care nu l-au votat (dar deh, micul si berea, sarmaua, l-au pus pe fraier primar).

Back to top button