Shares

Ion Lungu a fugit la mai bine. În declaraţii se dă independent, în realitate e trup şi suflet cu cei de la PSD.

 

Numai că această trădare, pentru că aşa se numeşte ce a făcut Ion Lungu, a fost taxată prompt de suceveni. Primele rezultate ale acestei uniuni nefireşti au apărut duminică seară, după numărarea voturilor exprimate de suceveni la alegerile prezidenţiale.

Mai exact, Victor Ponta, candidatul susţinut şi asumat de edilul Sucevei, a pierdut alegerile în municipiu. Klaus Iohannis a primit 17.852 de voturi, în timp ce Victor Ponta a fost votat de 16.490 de alegători.

banner lungu ponta

Mă gândesc că diferenţa s-o fi făcut în acele trei săptămâni în care sucevenii au rămas fără apă caldă, iar Ion Lungu este principal vinovat, oricum ar încerca să se spele şi să scape de această problemă spinoasă.

Una peste alta, PSD a făcut o afacere proastă prin alăturarea imaginii cu Ion Lungu şi am vagă impresie că în turul doi al alegerilor prezidenţiale diferenţa dintre Iohannis şi Ponta va fi şi mai mare faţă de ziua de ieri.

Între timp, PDL îşi freacă mâinile de bucurie pentru acest deznodământ, la fel cum se bucură şi cu victoria din alte localităţi unde primarii au trădat, cum ar fi Marginea, Frasin sau chiar Rădăuţi, acolo unde frâiele administraţiei au fost preluate tot de un social-democrat.