Brigada Diverse

Tratăm criza economică cu bâlciuri

Autorităţile sucevene sfidează criza economică cu cântec, joc şi voie bună. Asta e singura explicaţie pe care am găsit-o când am aflat că anul acesta în tot judeţul se vor organiza vreo 200 de festivaluri, bâlciuri şi alte drăcovenii cultural-educative. 

Campioni ar fi cei de la Calafindeşti, unde sătenii o ţin tot într-un festival, de mă mai şi mir când au timp să cultive pământul. Şi ca să afli ce inventiv e românul nu trebuie decât să te uiţi la denumirile cu care şi-au garnisit festivalurile. De la „Cântecul cetinii” se trece uşor la „Frunza de ulm”, iar de aici tranziţia spre „Cetina de brad” şi „Floare de salcâm” e floare la ureche.

Staţi, că nu am terminat. „Ziua recoltei” nu este suficientă, aşa încât a fost nevoie de „Festivalul cartofului” sau „Festivalul verzei”. Iar prin „Ochi de Păun” se vede mai bine „Festivalul calului bucovinean”, dar şi „Pâinea de aur”. Exemplele pot continua şi cu siguranţă festivalurile se vor înmulţi chiar dacă toată lumea se plânge că nu sunt bani.

Uneori, mai e nevoie şi de astfel de acţiuni pentru destindere, dar când nu ai bani la Primărie pentru plata ajutorului social, pentru facturile la iluminatul public, iar mizeria e la loc de cinste, parcă îţi vine să-i iei la palme pe primari. Aceeaşi primari care spre sfârşitul anului încep a plânge pe la diferite uşi că s-au terminat banii şi au ajuns în pragul falimentului. Asta până într-o bună zi, când şomerii şi nemulţumiţii vor găsi de cuviinţă să arunce cu ouă stricate şi roşii în primarii gogomani şi festivişti.

Articole asemănătoare

3 Comentarii

  1. Dar ce parere aveti despre : „Drumul lemnului”,”Festivalul Pastravului”,”Nu-stiu-ce al Oualor Incondeiate”,”Apa Sambetei”,”Chilotii Doamnei U.” (in sensul ca unde i-a pus ea de creste turismu’ ca nivelul politic al natiei…) „Hali-ne-ar Drobu de Sare de la Cacica”,”Palaria Calului Hutul”,”Asta Hora Este Buna” ?
    Ad mea veesrim! (Este o urare evreiasca,adica: „Si la anul sa ne vedem la Ierusalim” sau :”Sa traiesti 120 de ani!”,cam asa ceva.) Pentru rigoare, poate sa intrebe domnul Flutur, cand s-o duce dupa lumina,intr-o pauza de alimentare.

  2. P.S. Mereu uit cate ceva: toate astea nu ar avea nici un sens daca un drum proaspat dat in folosinta ca nou (DN17) nu ar fi dat a doua zi spre modernizare aceleiasi firme – va sa zica „Drumul Oaselor”… Ideea de baza este ca „fUtilitati si mediu la standarde europene”…

  3. daca vei avea curiozitatea sa i intrebi pe acesti primari inconstienti cu ce bani au organizat stupidele festivaluri vei primi un unic raspuns: sponsori. adevarul ca intr o perioada de inflorire economica gasesti pe toate drumurile societati care sa te sponsorizeze.

Citiți de asemenea
Close
Back to top button