Shares

Dorinţa de a se vedea prin ziare este atât de puternică pentru o serie de oameni, încât nu ezită să-şi arate ridicolul în toată splendoare.

Dar fanfaron mai mare ca Dorin Şoimaru, un individ de loc de prin Ilişeşti, printre altele proprietar al unei grădini zoologice, îi întrece pe mulţi la acest capitol. Ultima „realizare” a lui Şoimaru este de dată recentă. Şoimaru s-a lăudat prin ziarele locale că a „jucat” alături de Nicolas Cage în filmul „Ghost Rider 2”.

Prostia şi îngâmfarea se împletesc armonios, iar pentru a vă convinge vă dau doar câteva exemple. Tovarăşul Dorin Şoimaru ne-a mărturisit că realizatorii filmului l-au umplut de bani. Pentru că are clauză de confidenţialitate, individul ne păcăleşte că a primit bani care îi vor ajunge pentru a hrăni 500 de animale, printre care lei africani şi tigri siberieni, timp de două săptămâni. Concluzia este una singură: animalele sunt subnutrite.

Şi pentru ce a primit Dorin Şoimaru banii? Pentru a apărea în rol de figurant, câteva secunde, mai exact pentru a da din mâini pe lângă alţi câteva sute de oameni plătiţi la bucată. Şi pentru a-şi arăta şi mai mult importanţa care nu există, proprietarul Parcului Zoo de la Ilişeşti mai trânteşte una: „La negocierea onorariului nu am profitat de faptul că filmul Ghost Rider 2 este al doilea film ca amploare şi, se pare, ca buget care s-a filmat la noi în ţară”. Mai avea un pic şi ne spunea că Nicolas Cage în persoană l-a rugat să joace în film.

Şi pentru că nu putea pleca de pe platourile de filmare fără o amintire, Dorin Şoimaru s-a fotografiat cu fetele de la emisiunea „Burlacul”, personaje ale lumii „mondene” actuale.

Am o singură rugăminte. Nu pentru Şoimaru, că el oricum pricepe mai greu, ci pentru ziariştii care scriu despre el: nu-l mai băgaţi în seamă că chiar se crede important.