Shares

Surpriza la şefia Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava ar putea fi numirea unui procuror. Cel puţin acestea sunt ultimele zvonuri care vin din direcţia oamenilor cu legături puternice în zona premierului Victor Ponta.

Iar întârzierea acestor numiri, cu mai bine de o săptămână, are şi ea o explicaţie. Este vorba de verificarea persoanei care va fi numită în această funcţie, inclusiv de serviciile secrete, pentru a afla în ce ape se scaldă cel care ar urma să primească misiunea de a conduce una dintre cele mai importante structuri de combatere a infracţiunilor din domeniul economic şi vamal.

Avantajul, teoretic, al numirii unui procuror în fruntea Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava ar fi acela că o asemenea persoană are capacitatea de a coordona o verificare sau o anchetă într-o asemenea măsură încât lacunele legislative să fie cât mai mici. Cât despre partea cu independenţa şi neimplicarea politică, daţi-mi voie să nu achiesez la această variantă pentru simplul fapt că trăim în România.

masina antifrauda

În condiţiile în care şefia acestei structuri va fi preluată de un procuror, ceilalţi candidaţi trebuie să-şi facă alte teme şi să se gândească la alte funcţii de conducere. În poziţia cea mai favorabilă pare să fie Silvia Boliacu, consilierul pe probleme economice al preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

Potrivit surselor mele, Silvia Boliacu ar urma să preia funcţia de şef al structurii judeţene Antifraudă, care nu ştiu cum se va numi.

Premierul Victor Ponta a anunţat că urma să-i numească pe şefii Direcţiilor Regionale Antifraudă în data de 19 august. De atunci a trecut mai bine de o săptămână, dar numirile întârzie, semn că presiunile care se fac din teritoriu sunt extrem de puternice.