Shares

Incolor, inodor, insipid. Sunt trei caracteristici ale unui deputat sucevean. Cum, nu aţi auzit de ele? Se numeşte Eugen Uricec şi este din armada lui Gheorghe Flutur. Cel puţin la nivel declarativ.

În noiembrie 2008 a fost ales în Parlamentul României, dar de atunci nimeni nu a mai auzit de el. În mod normal, ar trebui să-l dăm în urmărire generală. Pe bună dreptate, toată lumea care l-a votat la alegerile din urmă cu un an este îngrijorată. I s-o fi întâmplat omului ceva. S-o fi îmbolnăvit şi are nevoie de chetă naţională, judeţeană sau locală, după diagnostic, pentru a-şi reveni rapid şi a ne reprezenta cu cinste în Camera Deputaţilor.

Despre acest individ care a uitat cu totul despre îndatoririle de ales al neamului, că trebuie să se prezinte la cabinetul parlamentar, să meargă printre oamenii din circumuscripţia sa şi să-i anunţe cu ce se ocupă la Bucureşti nimeni nu mai ştie nimic.

Şeful său pe linie de partid, Gheorghe Flutur, este mult mai preocupat de cum merge coaliţia, de ceea ce spune Mîrza, Nichifor sau Donţu. Nu-l interesează câtuşi de puţin ce face acest Eugen Uricec. Fost preşedinte al falimentarului PD Suceava, funcţie din care a gestionat eşecul partidului, şi nimic mai mult, Uricec s-a trezit candidat de parlamentar. Trendul l-a împins în Parlament, deşi meritele sale pe linie politică şi mai ales administrativă nu-l recomandau.

Eugen Uricec 4 (21)

Cât a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava a fost un umil supus al lui Gavril Mîrza. A venit schimbarea şi trecerea PD în era PD-L, iar Eugen Uricec s-a mişcat cu talent în noua tabără. S-a învârtit de un loc de candidat şi, culmea, a reuşit să ajungă deputat.

Nu se ştie însă pe cine reprezintă Eugen Uricec, pentru că nu a dat declaraţii politice, nu s-a întâlnit cu oamenii. Într-un cuvânt, nu a făcut nimic. De fapt greşesc. A tocat de pomană banul public. Aş vrea să-l aud pe Gheorghe Flutur cum îl critică pe Eugen Uricec şi-l trage de urechi, dar nu cred că se voi vedea această minune. Pentru PD-L este o ruşine, dar mai ruşine ne este nouă, alegătorilor, cu acest ales inexistent.