Bârfe

Ursaciuc, la mâna şi banii lui Flutur

Presiuni puternice şi şantaj marca PD-L pentru racolarea unuia dintre puţinii primari de oraş din judeţ care are o altă coloratură politică. Ţinta lui Gheorghe Flutur este primarul Marius Ursaciuc, de la Gura Humorului.

În primul rând, pentru Flutur este o chestiune de orgoliu în a-l racola pe Marius Ursaciuc. Poate nu pentru calităţile de administrator ale primarului din Gura Humorului, cât mai degrabă pentru a demonstra că localitatea sa de domiciliu s-a raliat politicii PD-L.

Iar motive pentru a-l „determina” să se declare simpatizant al PD-L se vor găsi în număr mare în următorii trei ani.

Primul dintre acestea a şi apărut deja, iar Marius Ursaciuc este conştient că va fi la mila guvernanţilor şi a lui Gheorghe Flutur.

Este vorba de proiectul POPAS, privind realizarea unei pârtii şi a unui telescaun în zona Ariniş, dar şi a altor facilităţi pentru petrecerea timpului liber, respectiv trei terenuri de sport, o piscină în aer liber şi una acoperită şi un bazin de înot pentru copii.

Proiectul ambiţios a fost susţinut puternic de Guvernul condus de liberalul Călin Popescu Tăriceanu, care a şi alocat fonduri importante. Chiar şi aşa, obiectivele pe care Primăria Gura Humorului şi le-a propus nu au fost finalizate.

Asta înseamnă alţi bani, iar o Primărie mică, aşa cum este cea din Gura Humorului, nu-şi poate permite să achite milioane de euro. Numai în cadrul proiectului POPAS, administraţia locală din Gura Humorului trebuie să asigure o finanţare de aproape 4 milioane de euro, fără a mai pune la calcul şi alte lucrări şi plăţi curente, ceea ce înseamnă faliment.

Acesta este şi motivul pentru care Marius Ursaciuc a susţinut intrarea PNL la guvernare alături de PD-L. Ar fi avut astfel pârghii pentru a nu depinde total de Gheorghe Flutur. Cum cei mai mulţi colegi de-ai săi au avut altă opţiune, liberalii au ajuns în opoziţie.

Consecinţa nu este greu de ghicit în cazul lui Marius Ursaciuc. Ori alege să treacă în tabăra lui Flutur, care va îl va prezenta presei pe primarul din Gura Humorului ca pe un trofeu, ori riscă să meargă pe sârmă, într-un echilibru instabil în care-ţi poţi frânge gâtul oricând.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

 1. Mai frate, de ce o dai tot timpul in politica.
  Mai spune si de faptul ca intregul proiect cu partia e un fiasco, ca nu e gata, desi unii au taiat pamblica si au mancat painea cu sare?
  A, au incasat si ilegal bilete si au plimbat schiorii fara schiuri de sarbatori.
  Poate i-o fi dus sa faca un gratar sus pe partie sau au fost niste oale cu sarmale date de primar drept consolare pt ca nu pot schia.
  Si mai las-o cu primarul ca n-o fi stalp de biserica.
  Poate spune si ce a facut cu banii primiti de la Tariceanu in 2008 pt partie sau cu cei primiti de la CJ in decembrie anu` trecut si pe care nu i-a mai platit mai departe.
  Sa vezi atunci independenta si dragostea fata de cetatean.

Citiți de asemenea
Close
Back to top button