Shares

De câteva zile umblă zvonul că şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, va fi zburat din funcţie în scurt timp.

Pentru ca totul să fie făcut ca la carte este nevoie şi de o anchetă a Corpului de Control a Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar ziua desantului pare tot mai apropiată.

De ce se vrea capul lui Todiruţ? La mijloc ar fi vorba de o luptă internă din PD-L. Susţinut de Gheorghe Flutur pentru funcţia de şef al IPJ Suceava, Todiruţ a ajuns acum indezirabil. Cei care vor să-l radă sunt oamenii din garda lui Vasile Blaga, care a plecat din fruntea MAI, dar şi-a lăsat acolo oamenii de încredere.

Pe fondul luptei care se dă între tripleta BVB (Blaga, Videanu, Berceanu) şi oamenii din jurul Elenei Udrea, printre care se află şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, fiecare amănunt contează. Iar Poliţiile judeţene sunt obiective strategice pentru viitoarele bătălii, aşa încât gruparea BVB nu-şi permite nici un pas greşit.

Dacă se vrea debarcarea şefului IPJ Suceava se va şi realiza. Soarta lui se joacă acum în alte birouri, iar activitatea profesională va fi întoarsă pe toate feţele şi cu siguranţă îi vor fi descoperite deficienţe.

Pentru comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ nu este prima experienţă de acest fel. În vara lui 2009 a fost la câteva zile de înlocuirea din funcţie şi doar ieşirea PSD-ului de la guvernare i-a salvat scaunul. Atunci, la Suceava au fost trimise echipe succesive ale Corpului de Control al MAI şi doar şmecheria cu concediul medical pe care Todiruţ a aplicat-o au făcut imposibilă demiterea sa. Ulterior, ministrul pesedist al MAI a plecat din funcţie, iar şeful IPJ Suceava şi-a reluat atribuţiile.