Brigada Diverse

Vasile Florea şi scurt-metrajul „Deszăpezirea din Galaţi”

Controversatul om de afaceri Vasile Florea, patronul firmei Florconstruct Pătrăuţi, a ajuns să se ocupe de deszăpezirea mai multor drumuri naţionale din Galaţi.

Ziariştii de la Viaţa Liberă Galaţi i-au dedicat un articol, în care se arată cum şi-a bătut joc Vasile Florea de ceea ce el a numit acţiunea de deszăpezire.

Florconstruct SRL a obţinut de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) întreţinerea pe timp de iarnă a unor drumuri naţionale din judeţul Galaţi, respectiv DN 2B, DN 22B, DN 24D, DN 25, DN 25A, DN 26 şi centura Galaţiului.

Ninsorile căzute acum câteva săptămâni au dus la blocarea unor drumuri, majoritatea dintre acestea fiind în administrarea firmei lui Vasile Florea şi a partenerului cu care a intrat în asociere pentru a asigura operaţiunile de deszăpezire, firma Transmir SRL Murgeni. Potrivit ziariştilor gălăţeni, drumurile au fost impracticabile zile întregi, spre nemulţumirea atât a cetăţenilor, cât şi a autorităţilor.

Sincer să fiu, ştiam că Vasile Florea se pricepe la asfaltări, dar când a devenit şi expert în deszăpeziri nu am aflat. Şi mai ales cum, când şi din ce resurse a făcut rost de utilajele necesare pentru deszăpezirea în condiţii normale a unor drumuri naţionale.

vasile florea

Nu se ştie care au fost sfinţii care l-au băgat pe Vasile Florea în această nouă afacere cu bani publici, cert este că el a câştigat dreptul de a deszăpezi drumurile naţionale din Galaţi printr-un contract obţinut fără licitaţie. Pe 12 februarie, CNADNR i-a dat patronului Florconstruct SRL Pătrăuţi 4,5 milioane de lei, adică un milion de euro, prin negociere, fără anunţ de participare.

Vasile Florea şi-a construit afacerile aproape exclusiv din bani proveniţi de la bugetul local sau naţional. De notorietate sunt contractele încheiate cu Primăria Suceava, prelungite şi iar prelungite prin acte adiţionale, calitatea lucrărilor executate prin oraş fiind proastă spre jalnică.

Sunt curios cine a fost în spatele lui Vasile Florea la acest nou contract încheiat pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Galaţi, ştiut fiind faptul că la Suceava s-a bucurat de sprijinul mai multor politicieni, în special de la PDL.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. A fost sustinut de Laicu ovidel mugurel de la drdp iasi care si- a luat partea si astfel i-a permis sa aduca harburi ptr deszapezirea pe nationale…. ha, ha, ha viorel, vasilel floricel ne rade in nas…. el e pretin cu sefu…. asa ca face ce vrea….

Back to top button