Brigada Diverse

Vecinii de la Botoşani le dau peste nas aroganţilor de la Suceava

Acum câţiva ani existau tot soiul de glumiţe la adresa vecinilor din Botoşani, de genul ce-şi doreşte un botoşănean când ajunge mare, iar răspunsul cel mai frecvent era să ajungă şef la Suceava.

Tot din ciclul acestor aroganţe, se spunea că botoşănenii organizau excursii pentru a venit la Mall la Suceava sau pentru a lua masa la Mc Donalds.

Aceste vremuri au apus, iar ce din judeţul vecin au tăcut şi au făcut. Asta în timp ce noi, mândrii bucovineni ne-am mulţumit să râdem de alţii şi nu am construit nimic. Iar acum a venit rândul botoşănenilor să ne dea cu prăjina peste nas.

Recent, cu ocazia debutului echipei de fotbal FC Botoşani în prima ligă de fotbal din România (ce microbist sucevean şi-ar fi închipuit un asemenea afront?), primarul urbei vecine a ţinut să pună lucrurile la punct.

„Sunt convins că la meciurile cu Steaua, Dinamo, Rapid vom avea spectatori din Iaşi, din Suceava, din judeţe învecinate. S-a inversat o tendinţă, dacă oamenii mergeau spre Suceava, se pare că s-a inversat tendinţa, vin cei de la Suceava la noi, vin la mall la cinematograf, am înţeles că nu mai sunt locuri de parcare că e plin de maşini de Suceava, vin la meci, în curând vor veni la parcul de agrement Cornişa”, este declaraţia primarului Ovidiu Portariuc.

mall botosani

Şi dacă mai adăugăm că la Botoşani există şi o sală de sport de 2.000 de locuri, există teatru, filarmonică, fabrici de costume la care sucevenii merg să se îmbrace, dar şi restaurante ieftine, nu putem decât să-i dăm dreptate primarului din Botoşani.

Asta înseamnă să construieşti de la temelie şi nu doar să pui un moţ în frunte şi să te crezi cel mai tare. Pentru că asta au făcut sucevenii, oficialităţile în primul rând, s-au împăunat cu succesuri (nu, nu e greşit, aşa am dorit să spun) inexistente şi au ignorat realităţile.

Singurul noroc al sucevenilor este natura darnică de care au parte, şi mă refer aici la judeţ şi nu la municipiul Suceava. Dar şi aceste zone de munte şi peisaje extraordinare s-ar putea să devină o amintire dacă vom permite în continuare ca pădurile noastre să ajungă cherestea sau biomasă pentru „investitorii” austrieci.

Notă: În fotografie este Uvertura Mall din Botoşani, o palmă pe care sucevenii au primit-o de la vecini

Articole asemănătoare

Back to top button