Shares

Au trecut vreo opt ore de la pseudo conferinţa de presă de la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi tot nu mi-am revenit din ce am văzut. Mai bine zis, scene de mojicie din partea unei persoane care ocupă o funcţie importantă şi care, teoretic, ar trebui să dea tonul civilizării unui popor care alunecă imperturbabil spre becalizare.

Personajul care m-a dezgustat profund se numeşte Petru Carcalete şi este şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava de vreo 5 ani. A fost pus acolo de liberali şi cu tupeu a rămas în continuare în funcţie, deşi trecuse cu arme şi bagaje la PLD şi mai apoi PD-L. Nu a avut demnitatea să renunţe la funcţie (nu-i singurul, din păcate), deşi era conştient că fără să fi fost membru PNL nu ajungea în veci şi pururi inspector general. Astăzi şi-a demonstrat încă o dată lipsa de bun simţ. Ţinta lui a fost o colegă de presă. Liliana Bujdei a fost adusă la tăcere doar pentru că a îndrăznit să-i adreseze o întrebare mai marelui IŞJ Suceava după ce acesta se ridicase de pe scaun.

conferinta de presa cu carcalete

Şi asta după o conferinţă de presă în care nu a venit cu nici un subiect şi care a durat 5 minute, perioadă în care singura preocupare a lui Carcalete a fost aceea de a pleca cât mai rapid din sală.

Plus că Petru Carcalete a apărut la conferinţă cu vreo 20 de minute întârziere, fără să murmure nişte scuze de bun simţ.

conferinta de presa fara nimeni

O fi avut ce învăţa de la şeful său pe linie de partid, mă refer aici la Traian Băsescu, care nu ratează nici un moment pentru a-i jigni pe ziarişti.

De fapt, pentru Liliana Bujdei nu a fost prima experienţă neplăcută cu acest personaj. Înainte de Paşte, Carcalete a trimis-o acasă să facă prăjituri. Sunt replici aduse de pe şoseaua de centură, care denotă mojicie, mai ales că era o discuţie cu o femeie. În paranteză trebuie spus că nici cu un bărbat nu-ţi poţi permite, din funcţia pe care o ai, de şef al Învăţământului sucevean, să i te adresezi nepoliticos.

M-aş aştepta ca Petru Carcalete să-şi ceară scuze public pentru comportamentul său, dar mi-e teamă că cer prea mult.