Brigada Diverse

Abilul Viorel Juravle

Test Prima este una din firmele care a stârnit mereu comentarii, iar multe dintre licitaţiile la care firma administrată de Viorel Juravle au fost adjudecate după un start ezitant.

Mass-media a arătat în mai multe rânduri cum a reuşit Test Prima să câştige o serie de lucrări deşi se afla pe un loc modest după evaluarea ofertelor, uneori, chiar a cincea sau a şasea opţiune. Nimeni nu prea înţelegea cum reuşeşte Viorel Juravle să fie mereu în faţă, dar explicaţii există.

Una dintre acestea am oferit-o chiar eu, când am arătat că Olga Iulia Burlui, directoare la firma Test Prima, are acces la datele multora dintre societăţile concurente care participă la licitaţiile din această zonă a ţării. Este un avantaj enorm pe care abilul Viorel Juravle ştie să şi-l facă, dar eu cred că beneficiază şi de ceva complicităţi, pentru că, în mod normal, nu poţi coopta un expert extern pentru a evalua oferte ale participanţilor la licitaţii, expert care vine tocmai din fieful unui potenţial viitor adversar.

viorel juravle test prima

 

Cum-necum, acelaşi Viorel Juravle a reuşit să o scoată basma curată şi cu balastiera de la Vicovu de Sus, ai cărei angajaţi au fost prinşi în flagrant acum vreo 2 ani şi jumătate în timp ce furau balast hoţeşte, în plină noapte, din albia râului Suceava. Dosarul penal existent la Poliţia Suceava se pare că a fost muşamalizat, oricum eu nu am mai auzi nimic de el.

O altă informaţie, neverificată, ar fi aceea că balastiera de la Vicovu de Sus ar fi fost vândută. Dacă acest lucru se confirmă, la mijloc este, cu siguranţă, o altă strategie marca Viorel Juravle.

Nu trebuie uitat nici faptul că administratorul Test Prima s-a transformat în ultima vreme într-un client al organelor de anchetă, oferind informaţii preţioase despre alţi contracandidaţi din domeniul construcţiilor din judeţul Suceava.

Trebuie consemnat şi un eşec al lui Juravle, şi mă refer aici la plăcintăria sa de pe strada Universităţii, închisă de Direcţia Regională Antifraudă Suceava pentru niscai probleme cu banii.

E doar o picătură de amar într-un ocean de victorii, iar a fi mereu pe val trebuie să fii foarte alunecos.

 

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button