Brigada Diverse

Acţionarul principal al Aqua Carpatica şi-a ascuns bani în conturile din Elveţia

Jean Valvis, omul care a controlat ani în şir atât Dorna Lactate, cât şi Dorna Apemin, iar mai nou şi-a deschis o nouă fabrică de producere a apelor minerale, este printre persoanele care şi-au ascuns bani în conturi din Elveţia.

O anchetă a celor de la Rise Project a dezvăluit că Valvis este printre cei care au trimis bani în filiala elvețiană a grupului bancar britanic HSBC, aflat în centrul scandalului “SwissLeaks”.

jean valvis

Iată care sunt dezvăluirile legate de omul de afaceri care a controlat două dintre cele mai importante firme din zona Dornelor, şi care mai nou câştigă bani din afacerea cu ape minerale de la Panaci.

Om de afaceri cu dublă cetățenie, greacă și elvețiană, este cunoscut în România pentru afacerile din lumea fotbalului, ca acționar al echipei Rapid București, dar și cu ape minerale. Valvis a fost proprietarul holdingului Dorna, pe care l-a vândut, în anul 2002, gigantului Coca Cola, dar și al producătorului de lactate LaDorna, cedat în 2008 francezilor de la Lactalis. Timp de mai mulți ani, Jean Valvis a fost acționar semnificativ al clubului de fotbal Rapid București, deținând 20 la sută din echipă, alături de acționarul majoritar George Copos, condamnat în celebrul „Dosar al Transferurilor”. În prezent, Valvis dezvoltă brandurile Aqua Carpatica și Domeniile Sîmburești.

Numele lui Jean Valvis se asociază în arhiva HSBC cu două conturi secrete. Unul dintre ele aparține unei companii din British Virgin Islands, Euroengineering Consulting and Investment Company. În anul 2007, pe această firmă exista un depozit de 9.151.890 $.

Jean Valvis a spus pentru RISE Project: “Da, știu de contul firmei din British Virgin Islands. Domiciliul meu fiscal este în Elveția, eu sînt și cetățean elvețian, și cetățean grec, și ce vreau să spun e că mi-am îndeplinit toate obligațiile fiscale”, se arată în ancheta celor de la Rise Project.

Articole asemănătoare

Back to top button