Shares

Eugen Bejinariu, omul care deschide lista PSD în judeţul Suceava pentru Camera Deputaţilor, a ajuns în vizorul DNA.

Şi nu pentru vreun fleac, ci cu acuzaţii foarte grave care planează asupra sa, prejudiciul care i se estimează a-l fi adus bugetului de stat ridicându-se la colosala sumă de aproape 67 de milioane de euro. Fireşte, Eugen Bejinariu nu este singur în această afaceri, ci împreună cu alte personaje cu greutate din politica românească şi nu numai.

Iată, pe scurt, care sunt acuzaţiile formulate de DNA, printr-un comunicat postat pe site-ul instituţiei: „Eugen Bejinariu a inițiat și a susținut proiectele a două hotărâri de guvern (nr. 1473/11.12.2003 și nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licențe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a favoriza această firmă prin evitarea organizării unei licitații publice. De asemenea, Bejinariu a inițiat și susținut proiectul Hotărârii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licențe încheiat la data de 15.04.2004 între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH și pentru produsele educaționale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat. Deputatul sucevean a semnat contractul comercial de închiriere licențe Microsoft din data de 15.04.2004 și actul adițional la acesta, cunoscând că nu era justificată achiziția din sursă unică”.

eugen bejinariu

Într-o ţară normală, astfel de acuzaţii ar fi avut un efect devastator asupra candidatului şi a partidului din care face parte. Probabil că ar fi cântărit greu în stabilirea scorului electoral, cel puţin în zona în care candidează, Suceava în situaţia dată.

Dar cum trăim în România, sunt convins că această anchetă va fi un fel de frecţie la picior de lemn. Nu în sensul că procurorii DNA nu ar avea dreptate, ci din punct de vedere electoral.

Bine, bine, la Forăşti, Zamostea sau Dumbrăveni, ca să numesc doar trei comune care mi-au trecut primele prin cap, credeţi că omul de rând pricepe prea multe din aceste acuzaţii, mai ales că sunt vechi de vreo 12-13 ani?

Iar ceea ce am am spus despre omul simplu din cele trei comune se poate extinde fără nici un fel de problemă pentru tot judeţul. Dacă PNL îşi face vreo iluzie că va câştiga ceva voturi de pe urma acestei anchete de înşeală amarnic.

Munca de convingere a electoratului trebuie dusă pe alte planuri, nu cu astfel de dosare, care, repet, nu valorează nici cât negru sub unghie pentru oamenii simpli.