Shares

Parcul de lângă Palatul de Justiţie din Suceava, cunoscut sub numele de „Trei Bărboşi”, a fost reabilitat recent, dar asta nu ajută prea mult.

Zăpada căzută recent a creat o pojghiţă de gheaţă care a transformat aleile în veritabile patinoare. Cine trece pe acolo, şi nu sunt puţine persoane, pentru că în Palatul de Justiţie sunt zeci de procese în fiecare zi, are toate şansele să-şi rupă dacă nu gâtul, măcar un picior sau o mână.

Şi trebuie ţinut cont de faptul că astăzi e miercuri, iar ninsorile s-au oprit de câteva zile. Iar sucevenii plătesc taxe şi impozite, inclusiv pentru salubrizare, sume deloc de neglijat.

parc trei barbosi

Această indiferenţă se repetă an de an, dar acum mi se pare cu atât mai jenant ce se petrece pentru că nu au fost cantităţi de zăpadă prea mari care să implice o mobilizare mare de forţe şi pe o perioadă mare de timp.

Pur şi simplu cred că e bătaie de joc din partea celor de la Primăria Suceava, mai exact de la Direcţia Domeniului Public. Iar dacă e să extind, bătaia de joc se manifestă în foarte multe alte zone ale municipiului Suceava, mai ales pe străzile laterale.

Poate nu ar fi rău ca sucevenii să se îndrepte în instanţă împotriva celor care ar trebui să asigure deszăpezirea şi înlăturarea stratului de gheaţă din zonele publice. Chiar sunt tare curios cum ar recţiona mai marii Primăriei Suceava dacă s-ar confrunta cu sute de procese, pe care să le şi piardă şi să aibă de achitat sume importante de bani.