Brigada Diverse

Adevărul de Seară de Suceava şchiopătă

Adevărul de Seară de Suceava are mici probleme. De câteva zile, cutiile unde se distribuie de obicei acest ziar au fost goale.

Un ultim număr a apărut la sfârşitul lunii trecute, iar următorul ar trebui să apară pe 4 mai. E o situaţie atipică, mai ales că de la lansare, în decembrie 2008, şi până acum nu s-au înregistrat pauze atât de mari nici măcar în perioada sărbătorilor de iarnă sau în perioada Paştelui.

O posibilă explicaţie ar fi cheltuielile mari pe care Dinu Patriciu le are pentru a menţine pe piaţă această publicaţie, care în doi ani şi jumătate nu a reuşit să ajungă pe profit. Iar de aici şi până la o următoare decizie, care poate însemna fie renunţarea la print şi continuarea doar în format electronic, fie continuarea editării ediţiilor Adevărul de Seară, dar cu bani, nu mai este decât un singur pas.

Rămâne de văzut dacă impunerea unui preţ de vânzare va mai face din Adevărul de Seară un ziar interesant pentru suceveni. Şi spun asta gândindu-mă că cea mai mare parte a cititorilor acestui ziar sunt persoane vârstnice, care vor renunţa cu greu, chiar şi la 50 de bani pe zi, pentru a cumpăra Adevărul de Seară de Suceava.

De altfel, ieri a apărut pe piaţă şi informaţia că cinci societăţi comerciale au cerut în instanţă falimentul companiei care editează cotidianul „Adevărul” – Adevărul Holding SRL -, din cauza neachitării unor datorii. Informaţiile vehiculate în presa centrală arată că Adevărul Holding înregistrează datorii mari şi către diverşi furnizori – reţele de distribuţie, firme de leasing, agenţii de publicitate, dar şi televiziuni, aşa încât problemele de la Suceava s-ar putea să fie în strânsă legătură cu cele de la nivel naţional.

Notă: Sursă foto Adevărul

Articole asemănătoare

Back to top button