Shares

După două săptămâni de chin, conducerea Primăriei Suceava a luat taurul de coarne.

Parcarea amenajată ilegal de Viorel Ailenei, patronul restaurantului Padrino, pe strada Universităţii, a dispărut. Astăzi dimineaţă, echipele Direcţiei Domeniului Public din cadrul Primăriei Suceava au mers la Padrino şi au montat sofronei, astfel încât să împiedice parcarea maşinilor care gâtuiau trotuarul şi făceau imposibilă circulaţia pietonilor.

Pentru asta, îl felicit pe primarul Ion Lungu. Dar nu-l pot aplauda până la capăt, şi asta pentru că a făcut lucrurile doar pe jumătate.

Mai exact, a făcut un soi de compromis prin care a încercat să împace pe toată lumea. Opinia publică şi alegătorii trebuie să vadă că oraşul are un administrator, iar patronul de la Padrino a scăpat fără alte repercusiuni dintr-o chestiune cel puţin delicată.

În mod normal, pe numele lui Viorel Ailenei trebuia să existe acum un dosar penal pentru distrugere, iar Primăria trebuia să-l oblige să readucă spaţiul la starea iniţială. Nu s-a întâmplat asta, iar alţi „întreprinzători” suceveni i-ar putea urma exemplul, atâta timp cât ştiu că nu vor fi traşi la răspundere, eventual vor pierde doar câţiva lei.

Taurul pe care primarul Ion Lungu l-a luat de coarne acum este doar rănit. Şi de obicei animalele rănite reacţionează. De aceea, corida trebuia dusă până la capăt, iar taurul răpus.