Bârfe

Afacerea Kaufland Rădăuţi, un joc de interese

Intenţia celor de la Kaufland de a deschide un magazin în Rădăuţi a aprins orgolii şi a dat frâu liber jocurilor de interese. Printre cei care s-au implicat direct sperând să câştige milioane de euro în urma afacerii se numără şi primarul Aurel Olărean.

Prima locaţie pe care cei de la Kaufland au pus ochii a fost terenul din curtea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră. Totul părea aranjat, iar pentru a primi terenul Kaufland trebuia să ridice un bloc cu 20 de locuinţe pentru angajaţii instituţiei.

Pe fir a intrat însă Aurel Olărean, care a decis că din această afacere trebuie să câştige doar el. Aşa că, i-a anunţat pe reprezentanţii Kaufland că accesul spre viitorul hypermarket din curtea Poliţiei de Frontieră nu poate avea acces din strada principală. Puşi în faţa acestei alternative deloc atrăgătoare pentru vadul comercial, cei de la Kaufland au început să caute altă locaţie.

A intervenit din nou acelaşi Aurel Olărean, care le-a propus drept locaţie fabrica de tricotaje Bucovina Tex, pe care o are în proprietate, la ieşirea spre Volovăţ. Amplasamentul marginal faţă de zona aleasă iniţial, şi mai ales preţul vehiculat de Olărean pentru a-şi vinde fabrica, în jur de 4 milioane de euro, i-au determinat pe reprezentanţii Kaufland să spună pas.

Între timp, aceştia s-au reorientat deja spre o nouă locaţie şi sunt aproape de a bate palma cu proprietarii terenurilor pe care doresc să le cumpere pentru a demara construcţia hypermarketului din Rădăuţi.

Este vorba de o suprafaţă de circa un hectar, situată în apropiere de Gara feroviară din Rădăuţi. Mai exact, locaţia cuprinde terenul unde funcţionează o autogară şi o altă proprietate privată.

Rămâne de văzut dacă proprietarii îşi vor da acordul pentru a vinde terenurile, sau dacă cei de la Kaufland vor fi nevoiţi să reînceapă căutările pentru a găsi un nou spaţiu.

Articole asemănătoare

6 Comentarii

  1. Super tare daca se deschide Kaufland in Radauti. deja ii vad morti pe toti smecherii cu buticuri si preturi exagerate. Cat despre Olarea…se stie ca e un bou, totusi nu inteleg de ce mama masii nu ii intenteaza cineva proces sau nu se autosesizeaza pulitia

  2. Da… mai nou se face in zona Sarex si se mai face si un iulius mall in aceasi zona.. (Sarex/I.M.I.L)

  3. A mai trecut un an…Pana la urma…nu se mai face, cel putin in viitorul apropiat, am discutat cu un reprezentant de-al lor! Pacat ca e mafie si e plin de interese peste tot! Populatia sufera in continuare!

  4. eu sunt de acord cu kaufland , dar daca se deschide si carefour aici o sa fie si mai bine pt locuitori.

    1. am inteles ca deja au inceput constructia undeva pe stefan cel mare dupa cimitir.Vom vedea ce va fi pana la urma

Citiți de asemenea
Close
Back to top button