Shares

Olărean începe să fie tot mai singur, iar multe voci spun că această izolare a primarului din Rădăuţi nu este întâmplătoare. În spate s-ar afla persoane importante din PD-L, care s-au cam saturat să-şi asocieze imaginea cu Aurel Olărean.

Pentru înlăturarea lui Olărean, mai întâi din funcţiile politice pe care le deţine, şi apoi şi din cea de primar al municipiului Rădăuţi s-a constituit deja un front puternic, la care aderă tot mai mulţi simpatizanţi.

Un episod elocvent privind izolarea lui Aurel Olărean s-a consumat zilele trecute într-un hotel din Rădăuţi. Deşi în interior se aflau mai multe persoane din PD-L, atât cu funcţii de conducere în instituţiile sucevene, cât şi oameni de afaceri, nimeni nu s-a sinchisit să-l salute pe Olărean în momentul în care acesta şi-a făcut apariţia. Primarul din Rădăuţi era însoţit de un ziarist care i-a făcut jocurile în ultimii ani, iar pe tot parcursul şederii în hotel nu au fost „deranjaţi” de absolut nimeni.

Este doar un aspect al luptei care se duce pentru eliminarea lui Aurel Olărean pe plan politic. Pentru a contrabalansa tot mai frecventele ieşiri în decor ale primarului din Rădăuţi, „grupul de rezistenţă” a gândit deja o serie de acţiuni care să le aducă popularitate. Printre aceste proiecte se numără realizarea unor sponsorizări cu caracter permanent pentru diferite activităţi curente din oraş şi atragerea unui număr cât mai mare de membrii PD-L în tabăra „anti-Olărean”.

Totul trebuie să fie finalizat în scurt timp, mai exact până la şedinţa în care se va alege noua structură de conducere a PD-L pe municipiul Rădăuţi. Dacă „dizidenţii” vor reuşi să-l înlăture pe Aurel Olărean din fruntea organizaţiei municipale, viitorul politic al acestuia va fi compromis. Impunerea unui alt preşedinte al PD-L Rădăuţi va fi doar primul episod din acest război, iar următorul pas major va fi pus în practică la alegerile pentru funcţia de primar din vara anului 2012, când partidul va susţine candidatura altei persoane.

Reuşita acestei iniţiative de eliminare a lui Aurel Olărean din viaţa politică depinde în mare măsură de semnalul pe care îl va da Gheorghe Flutur, omul-orchestră din PD-L şi care până acum nu pare să fi luat o decizie definitivă.