Brigada Diverse

Aici, salariaţii sunt trataţi ca negri pe plantaţie

Există un loc în municipiul Suceava unde salariaţii au un singur drept: de a munci. Deşi are un nume muzical, Amadeus, magazinul mixt a devenit o adevărată plantaţie, unde angajaţii sunt trataţi ca nişte sclavi.
La început, totul pare perfect. Administratorul le promite fetelor un salariu de 1.000 de lei, pe cartea de muncă şi alte facilităţi.

În realitate, lucrurile stau cu totul şi cu totul altfel, iar munca este un adevărat coşmar.
Prima surpriză apare la primul salariu, când fata angajată ca vânzătoare primeşte vreo 350 de lei. I se explică frumuşel că jumătate din salariul de 700 de lei i s-a reţinut drept garanţie.
Orice protest este tăiat direct, iar de teamă să nu rămână fără banii munciţi fetele apleacă de obicei capul şi merg mai departe.
Pe parcursul unei luni, o angajată are liber o singură duminică. În rest, munceşte zilnic câte 8 ore, în trei schimburi.
Angajatele care nu mai rezistă şi vor să plece li se comunică sec faptul că li se va reţine din salariu suma de 100 de lei, pentru a exista bani „de anunţuri la ziar pentru înlocuitoare”.
De teamă ca fetele noi să afle ce se petrece, celor mai vechi li se spune că nu îşi mai văd garanţia oprită din primul salariu.
Ca un fapt divers, în ultimii doi ani, pe la firma Amadeus, condusă de Daniel Zvonaru, s-au perindat în jur de 100 de persoane de sex feminin.

Mini Market Amadeus

Articole asemănătoare

7 Comentarii

 1. Uite-asa unii sfideaza legea si bunul simt mult peste limite si se imbogatesc pe pielea unor oameni nevinovati. Aceste capuse sociale ar trebui tratate ca atare de institutiile abilitate. Traim in Romania, dar chiar asa…

 2. Magazinul asta e langa mine. Patronul e mizerabil, foarte vizibil, la primele 2 propozitii schimbate cu el. Fetele de acolo intr-adevar sunt terorizate maximum.
  Ma bucur ca s-a scris un articol despre asta si sper ca cineva sa constate si sa ia masuri.

 3. Ar trebui sa se sesizeze (eventual autosesizeze) ITM-ul. Sa faca 1-2 controale, sa verifice daca in cartile de munca e precizat lucrul noaptea, intervalul orar sau numarul de ore pe saptamana. Daca nu e bun de plata „dom’ patron”

 4. foarte bine, sandrinio. dar trebuie precizat ca e situat langa scoala 11. de vreo 5 ani ma alimentam uneori de la acest chiosc. intradevar, personalul se schimba destul de des. eu unul, voi protesta impotriva unui astfel de patron si nu voi mai calca in magazin. merg in cel de alaturi, ca e o pustoaica tare amabila. insa atentie acolo, la termenul de garantie al produselor din carne

 5. Mai exact, magazinul este situat pe strada Pacii, langa actuala scoala generala clasele I- VIII – Miron Costin, fosta scoala generala nr. 11, in cartierul Burdujeni.
  Asteptam actualizari stimate redactor.

 6. e mai prost decat a-i crede,d-nul patron,dar se tine mare si tare ca el se imbraca doar cu haine de firma,si are un mers de gay,cu toate ca a schimbat vreo 3 femei si are si un copil prin botosani,el se da drept cavaler.

  1. Jigodia asta de Domn Patron la ora actuala are 3 copii cu trei femei imprastiati prin lumea intreaga, 3 neveste cu acte (ce au fost schingiuite de catre el ,vai de mama lor! )plus o parasuta de amanta Mihaela ce o are de vre-o 17 ani si este nevasta lui Lupu Ion din Politie , prin asta ei Isi apara curul cu toate marsaviile ce le fac impreuna de ani buni. De fapt chioscul este pe numele la amandoi. Doua jeguri !!!

Citiți de asemenea
Close
Back to top button