Timp liber

Alexandrina Hristov, la Babylon

O artistă al cărei stil este greu de definit vine sâmbătă la Suceava. Este vorba de Alexandrina Hristov, originară din Republica Moldova, dar stabilită de mai multă vreme în România.

Sincer să fiu, pentru mine Alexandrina era până ieri o necunoscută totală, dar piesele ei mi-au plăcut, deşi au un aer de tristeţe. Vă recomand, totuşi, s-o urmăriţi live, sâmbătă seară, în Club Babylon, din Suceava. Spectacolul începe la orele 22.00, iar un bilet costă 20 de lei.

Activitatea Alexandrinei Hristov se leagă de muzică, pictură şi poezie, iar piesa cu care a devenit cunoscută publicului românesc se numeşte „Fata merge pe jos”.

Alexandrina a absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău. În anul 2005, a fost una dintre protagonistele filmului „Trois femmes de Moldavie”, în regia lui Paul Cuzuioc, pe a cărui coloană sonoră s-au aflat câteva dintre piesele sale. În urma realizării acestui film, s-a mutat în România, unde a avut primele sale apariţii într-o serie de concerte la Cafe Deko din Bucureşti.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MRXnQkQM8eA[/youtube]

Alexandrina cântă în română, franceză şi rusă, dar stilul muzical este greu de definit, încadrându-se între pop acustic, rock contemporan, alternative, jazz şi soul, cu elemente inovatoare la nivelul compoziţiei şi versurilor. Alexandrina apare adesea pe scenă alături de o trupă de instrumentişti, dar uneori îşi susţine recitalul în formulă voce-pian.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

Citiți de asemenea
Close
Back to top button