Shares

Ovidiu Donţu, preşedintele interimar al organizaţiei municipale a PSD, şi Lucian Harşovschi, preşedintele organizaţiei de tineret a PD-L şi viceprimar al municipiului Suceava, continuă războiul lor orb.

Ultimul episod al războiului celor doi politicieni s-a derulat azi, în plenul şedinţei de Consiliu Local. Replici de copii râzgâiaţi şi procese prin care justiţia din Suceava este şi mai plină au devenit o a doua natură între cei doi.

Ultima găselniţă între Donţu şi Harşovschi este o cană. Da, da, aţi înţeles bine, o cană este noul măr al discordiei.

Ovidiu Donţu l-a acţionat în judecată pe viceprimarul Harşovschi cerând despăgubiri de 50.000 de lei pentru lezarea imaginii sale publice, prin afişarea, pe o cană de pe biroul viceprimarului Lucian Harşovschi, a unei imagini trucate, în care cei doi sunt afişaţi într-un ring de box, iar Donţu este cu un ochi învineţit şi cu buza spartă.

“Nu e normal ca imaginea ta trucată, cu chipul plin de sânge, să fie afişată într-o instituţie publică, mai exact în biroul viceprimarului. Nu avea decât să ţină acea imagine acasă dacă îl încântă, dar nu într-un loc în care să fie văzută de o mulţime de oameni, să îmi afecteze mie imaginea publică”, a declarat Ovidiu Donţu.

Replica viceprimarului Lucian Harşovschi nu s-a lăsat mult aşteptată: “Aveţi grijă ce-i spuneţi domnului Donţu, că vă puteţi trezi daţi în judecată pentru orice. Mie mi-a deschis acum proces pentru o cană”.

Disputa dintre cei doi durează de un an şi jumătate şi s-a accentuat după ce Donţu a pierdut un proces cu Harşovschi, fiind obligat la plata unor despăgubiri de 5.000 de lei într-un proces în care viceprimarul a cerut daune pentru că s-a simţit insultat de insinuările liderului PSD Suceava potrivit cărora a luat mită un autoturism marca BMW.

Sincer să fiu, disputa celor doi mi se pare o comedie de prost gust, care este adusă în faţa cetăţenilor în dauna unor chestiuni mult mai importante, cum ar fi cheltuirea banilor publici în Suceava, priorităţile acestui municipiu sau proiectele de viitor ale urbei. Este posibil să mă înşel, dar nu-mi rămâne decât să sper că electoratul va analiza şi va taxa ca atare comportamentul politicienilor locali.