Brigada Diverse

Alexandru Băişanu, noul preşedinte ALDE Suceava

Deputatul Alexandru Băişanu este, începând de astăzi, noul preşedinte al ALDE Suceava.

Informaţia nu a fost confirmată încă, dar se pare că Băişanu a bătut palma cu preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, iar oficializarea acestei relaţii va veni în scurt timp.

Pentru a ajunge preşedinte ALDE Suceava, Alexandru Băişanu a avut de întâmpinat opoziţia crâncenă a colegului său de Parlament, Constantin Galan, care prin această mişcare îşi pierde orice influenţă la nivel local.

De altfel, Galan a fost cel care s-a opus mereu numirii lui Alexandru Băişanu drept candidat al ALDE pentru Primăria Suceava, deşi dintre toţi candidaţii fostul deputat PNL este cel mai bine poziţionat.

baisanu

Galan a reuşit contraperformanţa să-l pună într-o postură nefericită şi pe Vasile Mocanu, care acum câteva zile a fost numit candidat din partea ALDE pentru Primăria Suceava. În actualul context, candidatul ALDE pentru funcţia de primar în Suceava va fi, fără doar şi poate, Alexandru Băişanu.

În toată ecuaţia mai rămâne o singură necunoscută, şi anume dacă Băişanu va fi candida din partea ALDE cu susţinere din partea PSD sau cele două formaţiuni vor merge cu liste şi candidaţi separaţi.

Este interesant de urmărit ce se va întâmpla în zilele următoare, când se va lua şi o decizie pe această linie. 

Articole asemănătoare

Back to top button