Shares

Pata de culoare a alegerilor locale din Suceava vine de la Câmpulung Moldovenesc şi are un nume: Gheorghe Sologiuc, sau Solo cum îl ştie toată lumea.

A fost ales consilier local după ce a candidat independent şi nu şi-a făcut mai deloc campanie electorală. Postarea sa de pe facebook este una grăitoare: „Mulţumesc celor 527 haiduci şi domniţe care m-au pălit cu ştampila, dar şi celor care m-au susţinut… aşa că… de acuma suntem toţi la primărie. Rezultate: primar nimeni altul decât Mihăiţă Negură – 85%, consiliu: 12 PNL, 4 PSD, 2 ALDE şi un singur independent …badea gheo (p.s. nu o să-mi pun cravată şi nici nu o să-mi crească burta acolo, ci o să încerc să fac ce ştiu eu mai bine, să promovez Bucovina)”.

Ştiu că Solo este unul dintre oamenii care luptă pentru un mediu curat, iar ceea ce mi-a povestit că s-a întâmplat înainte de alegeri nu a făcut decât să confirme încă o dată ceea ce ştiam despre el.

Sâmbătă, când toţi erau la vânat de voturi, eu eram pe Rarău şi le dădeam salvamontiştilor o mână de ajutor la amenajarea traseului şi strângeam gunoaiele (ceea ce fac de fiecare dată când merg pe munte)”, mi-a povestit Solo. Tot el mi-a atras atenţia să nu uit să spun vorbe bune despre salvamontişti, ocazie cu care le transmit şi eu salutări pentru că chiar merită.

solo gheorghe afis2

 

Cât despre ziua votului, Solo a mers la urne în costum popular, aşa cum se îmbracă periodic. Şi-a dat seama că ziua votului coincide cu Ziua Mondială a Mediului, ceea ce l-a făcut să fie mai optimist cu privire la şansa de a fi ales.

La 3 am fost invitat la un botez, unde i-am pus tricolorul unui proaspăt ortodox Petru – Haiduc mic pe principiul <Învaţă să educi haiducii de mici şi vei avea cu cine te juca>. Eu deja câştigasem un Haiduc, restul era soarta care urma să decidă”, este o parte a zilei electorale din 5 iunie.

Iar rezultatul este deja cel ştiut: Solo este consilier local în Câmpulung Moldovenesc.

Cât despre campania electorală, Solo a descris-o ca „o campanie frumoasă”. Nici nu putea fi altfel, de vreme ce pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, a pus afişe cu el şi le-a dat voie copiilor să-l deseneze, ceea ce s-a şi întâmplat.

Solo, eu îţi doresc să reuşeşti ceea ce ţi-ai propus, şi alături de prietenii tăi din Câmpulung Moldovenesc şi nu numai să faci Bucovina mai cunoscută, dar să militezi mai departe şi pentru un mediu curat. Ştiu că o vei face. Succes.