Brigada Diverse

Depeşă din Bucovina

Dragă Alina şi dragă Vasile, vă scriu de la Suceava, din Bucovina. Cu stupoare am constatat că domniile voastre aveţi, de acolo de la Bucureşti, o cu totul altă viziune a lucrurilor.

Mai bine zis a eşecului. Nu mi-am imaginat că doi oameni cu capul pe umeri pot transforma un eşec dureros într-o victorie. Iar dacă nu mă credeţi pe mine, am să vă rog să citiţi, să ascultaţi, să vizionaţi declaraţia omologului domniilor voastre, Liviu Dragnea.

Citez din memorie: „Niciodată după 1989 nu s-a întâmplat ca un partid să câştige tot în Bucureşti, de la Primăria Capitalei până la primăriile de sector”. Ei bine, acest eveniment istoric s-a întâmplat, dar nu i-a avut protagonişti pe candidaţii validaţi de domnii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, ci taman invers, pe cei ai PSD.

Vă pot spune că aici, la mine, în Bucovina, judeţul este galben, adică a fost câştigat de Gheorghe Flutur şi echipa PNL. Iar dacă mă uit peste munţi, la Cluj, şi acolo e tot galben. Şi asta datorită lui Emil Boc şi oamenilor acestuia.

gorghiu blaga

Dragă Alina şi dragă Vasile, aţi pus mai presus de interesele partidului orgoliile voastre mărunte. Nu aţi reuşit să găsiţi un candidat credibil pentru Primăria Generală. Nu v-aţi dat seama că omul pe care aţi mizat, Cătălin Predoiu, pe care îl stimez ca om şi ca inteligenţă, nu are lipici la electorat? Încă de acum 3 ani, când era posibil candidat pentru funcţia de preşedinte al României l-am descris politic în trei cuvinte: incolor, inodor, insipid. Iar alegerile de duminică, 5 iunie, au confirmat apăsat caracterizarea mea.

Dacă v-aţi propus să repetaţi istoria PNŢCD-ului de după 1990 şi să duceţi şi PNL la groapa de gunoi a politicii româneşti, vă spun că sunteţi pe drumul cel bun.

În schimb, dacă vă mai pasă de acest partid, cred că e momentul să vă strângeţi bagajele şi să plecaţi acasă. Lăsaţi alţi colegi de partid, oameni care au câştigat alegeri, să preia conducerea. Nu de alta, dar până la alegerile parlamentare mai este jumătate de an, iar cu o asemenea atitudine PNL va ajunge în opoziţie. Şi nu oricum, ci cu un rezultat dezastruos.

Dragă Alina şi dragă Vasile, închei această mică depeşă cu rugămintea de a ieşi din globul vostru de cristal. Veniţi la Suceava, mergeţi la Cluj şi predaţi cheile partidului. Cu Flutur şi cu Boc PNL mai are o şansă. Cu voi doar certitudinea unui nou eşec.

Notă: Sursa foto este www.psnews.ro

Articole asemănătoare

4 Comentarii

 1. Este evident ca Alinutza (aceasta Elena Udrea reincarnata) si Vasilica trebuie sa-si ia catrafusele, dar nu asa cum zici tu Sandrinio. Eu cred ca isi vor lua catrafusele si se vor cara pe drumuri diferite. Este evident ca nu se mai vrea PDL, care doar datorita lipsei de memorie a sucevenilor a castigat alegerile la Suceava. Flutur? Sunt zeci de exemple, de la aviara la sloganul ” Sunt Gheorghe Flutur si va spun, Traian Basescu-i cel mai bun!”, etc, pentru care nu trebuia votat. Acum ca a iesit sa vedem ce o face cu centura si cu groapa de gunoi., daca nu-l ia si pe el DNA, ca scandalul HEXIFARMA se pare ca duce si spre aviara.
  Logic, intradevar ai dreptate Sandrinio, partidul PDL trebuie predat membrilor PDL care au performat. Dar oare nu cumva o consecinta indirecta a unei astfel de miscare ar fi o posibila iesire in strada, fiindca isi vor aduce romanii aminte de MAFIA PDL-ista, cu Bica, Udrea, Cocos, Pinalti, etc.
  Oricum, TREBUIE apreciata miscarea desteapta a PDL, care s-a „transformat” in PNL si a aajuns din nou unde isi dorea. Doar DNA ne mai scapa de astia.
  SA TRAITI BINE!

  1. Într-adevăr, analizând la nivelu anului 2009, era corect sloganul „Sunt Gheorghe Flutur si va spun, Traian Basescu-i cel mai bun!”. Este suficient să vedem ce slabă organizare a avut PNL-ul dlui Crin Antonescu – mesajul său nu era de învingător, ci de combatant incomod – sau dezastrul Geoană.
   E de înțeles să scoți în față numele persoanelor compromise în planul imaginii politice, dar ar fi mai corect să avem în vedere tot spectrul și să spunem cinstit că au fost multe chestiuni transpartinice legate de numele persoanelor „Bica, Udrea, Cocos, Pinalti, etc”.

 2. Tocmai am văzut o chestie faină de exploatat din punct de vedere politic: „După ce ne-au numit soțiile „curve” și copiii „golani”, liderii PSD recidivează: acum ne consideră „fantome””

  1. Smecher de tip nou, PDL-ist. Incerci metoda BA PE-A MATII. Cine a zis ca PSD e OK? Eu sigur nu. Insa apreciam metodele securisto-staliniste prin care PDL a ajuns iar la ciolan. Atat.

Back to top button