Shares

Antena 1 Suceava funcţionează la negru. Adică fără acceptul postului mamă de la Bucureşti, de la care Costel Ignătescu a preluat franciza postului local şi pe care nu a mai plătit-o de luni bune.

Situaţia în care a ajuns Antena 1 Suceava este de-a dreptul penibilă, iar principalii responsabili sunt soţii Costel şi Camelia Ignătescu. Surse din interiorul televiziunii spun că în acest moment se lucrează doar cu 3-4 oameni, ceea ce nu poate fi decât amatorism. Pentru că salariile au întârziat şi au fost diminuate, mai mulţi angajaţi şi-au făcut bagajele şi au părăsit postul condus de Costel Ignătescu. Tot din motive financiare, reprezentanţii E-ON Electrica au întrerupt furnizarea energiei electrice şi au rebranşat studioul Antena 1 Suceava abia după plata datoriilor. Nici în relaţiile cu Bucureştiul lucrurile nu stau mai bine. Franciza de 2.000 de euro negociată de Costel Ignătescu nu a mai fost plătită de mai multe luni, iar mai marii trustului condus de Camelia Voiculescu au pus piciorul în prag şi ar fi retras dreptul de funcţionare al postului din Suceava. După câte se pare, Costel Ignătescu a trecut peste aceste piedici, iar Antena 1 Suceava continuă să emită la negru, fără acceptul celor de la Bucureşti.

antena1suceava

Mai nou, Antena 1 caută un alt stăpân pentru postul din Suceava, dar asta înseamnă cheltuieli imense pentru cei care vor avea curajul să se înhame la acest proiect, cheltuieli care se vor resimţi în special după campania electorală.

Preluarea postului Antena 1 Suceava de către Costel Ignătescu a coincis cu o grămadă de nereguli. La scurt timp după ce a început să emită, trei dintre angajaţi l-au acuzat pe Costel Ignătescu că i-a exploatat fără să îi plătească şi nu le-a încheiat forme legale de angajare.

Ancheta efectuată de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava a constatat că Antena 1 Suceava nu are angajaţi reporteri şi cameramani. Firma ECO LOGISTIC, care deţine drepturile de a realiza şi de a transmite emisiuni TV utilizând denumirea Antena 1 Suceava, a încercat să scape de control, iar administratorul Costel Ignătescu a refuzat de două ori să se prezinte la ITM.  

În final, ITM Suceava i-a aplicat administratorului societăţii o amendă de 6.000 de lei, pentru că şi-a angajat personal fără forme legale de muncă. Totodată, inspectorii ITM au mai aplicat şi două avertismente, unul pentru nepunerea la dispoziţia autorităţilor a documentelor de control solicitate şi pentru neplata unor ore de muncă efectuate peste program.