Bârfe

Aqua Carpatica, Pardău şi SIE

Ieri am promis că voi reveni cu date suplimentare despre betonarea drumului Panaci – Bilbor, în condiţiile în care autorităţile din Harghita nu au făcut mare lucru pentru a-şi îndeplini partea lor de obligaţii pentru a face viabil acest proiect de a lega Bucovina de Ardeal.

O posibilă explicaţie a grabei cu care s-a betonat acest drum pe porţiunea din judeţul Suceava este fabrica de îmbuteliere a apei minerale de la Panaci. Aqua Carpatica este o fabrică pe care a pus-o pe roate Jean Valvis, nimeni altul decât cel care a deţinut Dorna Apemin şi pe care acum câţiva ani a vândut-o celor de la Coca Cola pentru suma de 40 de milioane de euro.

În afara lui Valvis, printre acţionarii de la Aqua Carpatica se mai regăseşte şi Stelian Chiforescu, omul de care sunt legate toate afacerile importante din bazinul Dornelor.

Din ecuaţie nu lipseşte nici deputatul Dumitru Pardău. De altfel, la toate fazele construcţiei drumului Panaci – Bilbor, Dumitru Pardău a fost prezent de fiecare dată, afişându-se alături de Gheorghe Flutur ori de câte ori acesta a mers la faţa locului împreună cu aparatele de fotografiat.

Şi asta nu e tot. Pentru că surse demne de încredere susţin că, în realitate, fabrica de îmbuteliere a apei de la Panaci ar fi sub controlul Serviciului de Informaţii Externe. Serviciu condus de Mihai Răzvan Ungureanu, nimeni altul decât finul lui Dumitru Pardău.

Poate aşa se explică şi graba cu care a fost betonat acest drum, interesele pentru a scoate bani de la Panaci şi de a avea asigurate condiţii optime de transport fiind primordiale pentru toţi cei implicaţi în acest proiect.

Fireşte, în acte apare drept investitor Jean Valvis, care a împrumutat 9,2 milioane de euro pentru a putea deschide afacerea, dar cum lumea spionajului este ermetică cu siguranţă că vor transpira foarte puţine amănunte despre o eventuală implicare a celor de la SIE în fabrica de la Panaci.

Articole asemănătoare

8 Comentarii

 1. E uite asa castiga si oamenii simpli de pe urma combinatiilor politicienilor . .

  Daca as fi fost eu politician as fi umplut Romania de drumuri pentru a-mi proteja masina de zeci de mii de euro pe care as fi avut-o

 2. Supraestimezi securiştii. Ăla de la Alba s-a vândut pe un sac cu făină. Ca-n filmul Balanţa. Dacă pulimea bucovineană ar fi oleacă umblată la şcoală, un pădurar ca Flutur care i-a pus gărzi de corp când iese prin Humor fetei lui, ar fi fost trimis la ocolul de la Cârlibaba. Ce ne mai agităm, doar am fost conduşi un sfert de secol de un cizmar. Prea deştepţi se cred bostanii şi deocamdată au cu cine. Bucovinenii îi merită şi tare le mai place să fie lăudaţi chiar dacă-s în curu’ gol.

 3. asta de unde ai pescuit-o, sandule??!! de la mosii pensionari care joaca sah in parcul areni?! hahaha, auzi, sie si apa minerala…..te intreb, tu ai fost la fabrica, sa vezi ce rauri ruginoase curg pe langa aceasta? eu nu m-as risca sa beau apa statuta din aia……

 4. Pana una-alta,don’ Sandrinio a spus cateva adevaruri,stimă multă !… Domnul F., fiind ocupat cu campania unui mic papagal cu pene portocalii,n-a apucat sa observe ca a zburat porumbelul ! O sa vedeti acuma cum o sa sară specialistii in dregerea busuiocului… Subiect de reflectie: ati observat cum s-a nascut domnul Valvis in mai multe ţări,probabil simultan,nimeni nu stie precis daca e elvetian,grec sau român,daca nu e facut cumva intr-un off-shore,e ca in romanele proaste cu spioni destepti,deghizati in pionieri…
  Nici nu-i usor sa te misti cu sula ungureasca in coaste precum si cu alte tabu-uri care-i impiedica pe baietii lui Pardau sa inmulteasca proprietatile famigliei,pentru cine cunoaste cam ce vor dumnealor si nu se poate „momentat”,vorba unei imitatii de ziarist din Vatra Dornei…

 5. Probabil daca nu s-ar fi construit fabrica drumul era si acum cum era… deci e un demers pozitiv. Cat despre aceasta Aqua Carpatica, mi se pare o apa foarte buna si cu un ambalaj foarte interesant.

  1. Zi ,mai bine,ca te plateşte prost si nici tu nu crezi ce spui…Drumul a crapat – inaintea obrazului unora – betonul a fost sub standarde,in curand domnul Conţac (confecţionerul de cămăsi pus să facă drumuri betonate…) va avea din nou bani ca sa cârpeasca. Domnul Flutur va taia din nou panglici! Cât despre apa pe care o lauzi,este deja un mare fiasco,daca lui Valvis nu-i iese planul şerpesc cu apa altora (şi nu-i iese…) nu-l mai scoate nici dracu’ din merde,nici macar pionerul Mihai Razvan Ungureanu!
   Citeste cu atentie ce a zis Sandrinio,toate cuvintele sunt la locul lor – probabil asta va provoaca acest puseu de panica.

 6. Multumesc de „raspuns” daca se poate numi asa…Sandrinio a prezentat un punct de vedere ok cu care am fost de acord in mare parte si nu-ti inteleg problema…sau frustrarea. Imi exprimam o parere…

  1. Dupa felul cum ati sarit in sus – dumneata si impricinatul P.D. – nu s-ar zice ca sunteti chiar asa senini…Drumul Panaci – Bilbor precum si Aqua Carpatica au o ereditate incarcata,care le poate da – si le va da – unora frisoane. As zice ca e un subiect sensibil iar pe domnul Sandrinio l-a amuzat sa va provoace,cine stie in ce scopuri jurnalistice.Ziceti ca va place ambalajul dar ce spuneti de pretentia sârbilor de la VODAVODA,anume aceea ca ambalajul lui Valvis plagiaza pe cel al firmei lor – daca te uiti la poze poti chiar sa-i crezi…

Citiți de asemenea
Close
Back to top button