Shares

Ieri am promis că voi reveni cu date suplimentare despre betonarea drumului Panaci – Bilbor, în condiţiile în care autorităţile din Harghita nu au făcut mare lucru pentru a-şi îndeplini partea lor de obligaţii pentru a face viabil acest proiect de a lega Bucovina de Ardeal.

O posibilă explicaţie a grabei cu care s-a betonat acest drum pe porţiunea din judeţul Suceava este fabrica de îmbuteliere a apei minerale de la Panaci. Aqua Carpatica este o fabrică pe care a pus-o pe roate Jean Valvis, nimeni altul decât cel care a deţinut Dorna Apemin şi pe care acum câţiva ani a vândut-o celor de la Coca Cola pentru suma de 40 de milioane de euro.

În afara lui Valvis, printre acţionarii de la Aqua Carpatica se mai regăseşte şi Stelian Chiforescu, omul de care sunt legate toate afacerile importante din bazinul Dornelor.

Din ecuaţie nu lipseşte nici deputatul Dumitru Pardău. De altfel, la toate fazele construcţiei drumului Panaci – Bilbor, Dumitru Pardău a fost prezent de fiecare dată, afişându-se alături de Gheorghe Flutur ori de câte ori acesta a mers la faţa locului împreună cu aparatele de fotografiat.

Şi asta nu e tot. Pentru că surse demne de încredere susţin că, în realitate, fabrica de îmbuteliere a apei de la Panaci ar fi sub controlul Serviciului de Informaţii Externe. Serviciu condus de Mihai Răzvan Ungureanu, nimeni altul decât finul lui Dumitru Pardău.

Poate aşa se explică şi graba cu care a fost betonat acest drum, interesele pentru a scoate bani de la Panaci şi de a avea asigurate condiţii optime de transport fiind primordiale pentru toţi cei implicaţi în acest proiect.

Fireşte, în acte apare drept investitor Jean Valvis, care a împrumutat 9,2 milioane de euro pentru a putea deschide afacerea, dar cum lumea spionajului este ermetică cu siguranţă că vor transpira foarte puţine amănunte despre o eventuală implicare a celor de la SIE în fabrica de la Panaci.