Shares

Alegerile de ieri au adus o confirmare a ceea ce spun de multă vreme. Anume că strategul Ovidiu Donţu o va da în bară la Suceava, ceea ce s-a şi întâmplat.

În mod logic, după pierderea unui nou rând de alegeri, senatorul-strateg Ovidiu Donţu ar trebui să caute prin cutiile sale de noapte un lucru şi să-l scoată în faţă: onoarea.

Din punctul meu de vedere, demisia este singura care poate acoperi ruşinea acestui eşec, iar dacă voi vedea aşa ceva am să-mi ridic pălăria în faţa sa în semn de respect.

Dar, după cum îl cunosc eu pe senatorul-strateg, nu doar că nu-şi va asuma eşecul şi va lăsa conducerea organizaţiei municipale a PSD Suceava pe mâna altuia, ci va încerca să vină cu explicaţii savante de genul că vântul nu a bătut din direcţia potrivită, că asfaltările electorale ale lui Ion Lungu au fost determinate şi lista poate continua.

Ovidiu Dontu 4

Pentru Ovidiu Donţu încep să tragă clopotele. Nu cele triumfale, ci alea care-i anunţă finalul politic. Oricum, nimeni din PSD nu-i va ierta înfrângerea de la Suceava, mai ales că la nivel judeţean scorul politic al partidului a fost cu vreo 8 procente peste cel din municipiu.

Zile prea bune nu cred că va avea nici actuala conducere a organizaţiei judeţene a PSD Suceava. Liviu Dragnea e cu ochii pe ei, iar după scorul obţinut de PSD prin judeţele din sudul României, dar şi în multe judeţe ale Moldovei, coloratura PNL de la Suceava nu-i va fi deloc pe plac. Şi nu trebuie uitat că preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a fost muştruluit de Dragnea pentru lipsa sa de implicare la nivel de judeţ. Ori, pierderea alegerilor s-ar putea să fie determinantă pentru schimbarea liniilor, una dictată de la nivel central.