Brigada Diverse

Aruncaţi cu pietre

Nu sunt adeptul violenţei, dar într-un anumit caz susţin cu tărie aruncatul cu pietre.

Este vorba de această companie numită E.ON, venită în România doar pentru a jecmăni şi nimic altceva.

De câteva săptămâni bune, Suceava este lovită sistematic de pene de curent, de scurtă sau mai lungă durată. În urmă cu vreo 10 zile, două persoane din cartierul George Enescu mi-au transmis extrem de revoltate că în cursul unei nopţi, în decurs de vreo 3 ore, au fost patru întreruperi de curent. Da, aţi citi bine, patru întreruperi în trei ore.

Astăzi, o altă femeie mi-a semnalat că ieri s-au înregistrat alte 3 întreruperi de curent în acelaşi cartier George Enescu. În zona centrală a municipiului Suceava, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă astăzi, pentru o perioadă de 3 ore, în intervalul 7.00-10.00.

Sunt mult prea multe astfel de situaţii, iar pronosticul meu este că vom avea probleme şi mai mari.

e.on sigla

De ce susţin acest lucru? Simplu, pentru că investiţiile realizate de E.ON sunt nesemnificative, iar o reţea în care nu se bagă bani pentru modernizări în condiţiile în care numărul de consumatori este în creştere nu are cum rezista.

Sunt cabluri şi aparatură care se uzează nu doar moral, ci şi fizic. Iar dacă s-ar dori eliminarea sau diminuarea semnificativă a avariilor ar trebuie realizate investiţii masive. Ori, până acum E.ON a demonstrat că a venit în România doar pentru a suge sângele fraierilor.

De aceea, susţin cu tărie să aruncăm cu pietre în nenorociţi. Iar asta nu înseamnă să le spargem sediile, ci să le înaintăm suficient de multe plângeri, penale şi civile, iar judecătorii să-i oblige să plătească sume de bani de să-i usture şi bumbul curului.

Să plătească până le-o curge sânge pe nas şi să mai ajungă vreo câţiva şmecheri de doi bani de la E-ON, de preferat nemţălăi din ăia care ne dau nouă lecţii de democraţie şi civilizaţie. Nu ştiu voi ce simţiţi, dar eu când aud numele E.ON mi se ridică părul pe spate şi îmi vine să dau „cu cuţâtul în chiatră”, vorba cântecului.

Articole asemănătoare

Back to top button