Shares

Alegerile de luna trecută vor aduce schimbări nu doar în cadrul unor primării din judeţ, ci şi în structurile de conducere a unor instituţii aflate în subordinea administraţiilor locale.

La Rădăuţi, de exemplu, prin alegerea primarului Nistor Tătar se preconizează şi o serie de schimbări la instituţiile locale. Dacă despre numirea lui Cătălin Nechifor, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, în funcţia de director adjunct la SC Servicii Comunale SA s-a cam vorbit, despre alte instituţii totul este la nivel de zvon. Dar cum fum nu iese fără să faci foc, este posibil ca unele din aceste vorbe care circulă prin târgul Rădăuţiului să se adeverească.

Spitalul Municipal Rădăuţi este pe cale să fie condus de un nou manager. Numele cel mai vehiculat este cel al avocatului Traian Andronachi, momentan consilier local în Rădăuţi din partea Uniunii pentru Rădăuţi.

consilier local radauti andronachi traian

Probabilitatea ca Andronachi să primească o funcţie publică de conducere este destul de mare. De ce spun asta? În primul rând, voturile consilierilor aleşi pe listele UpR s-au dovedit decisive pentru PSD în alegerea viceprimarului Bogdan Loghin.

Ori, cum în politică nimic nu este gratuit, este de aşteptat ca în schimbul voturilor de acum câteva săptămâni reprezentanţii UpR, sau măcar unul dintre ei, să fie răsplătiţi.

Iar toate discuţiile îl plasează pe Traian Andronachi în poll-position pentru funcţia de manager al Spitalului Municipal Rădăuţi, o funcţie mult mai vizibilă şi mai bine remunerată decât cea de consilier local. Dar, puţintică răbdare şi vom afla totul.