Shares

Aspirantul la fotoliul de şef al organizaţiei judeţene a PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, a adus partidul la un neverosimil 2%. Contraperformanţa a fost obţinută la Dorna Candrenilor, unde candidatul la funcţia de primar a adunat ieri doar 35 de voturi, adică 2,3% din totalul voturilor exprimate.

În aceste condiţii, se poate spune că testul de la Dorna Candrenilor a fost picat cu succes de Băişanu. Este un rezultat ruşinos, care ar trebui să le dea de gândit liberalilor.

Între timp, Băişanu a organizat o conferinţă de presă în care a anunţat că şeful său pe linie de partid, Crin Antonescu, va câştiga alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

Nu ştiu ce calcule şi-a făcut preşedintele interimar al PNL Suceava, dar cu rezultate similare celor de la Dorna Candrenilor are toate şansele să scoată partidul din Parlament, nicidecum să-l propulseze spre guvernare.

Cât despre scorul dezastruos de la alegerile de ieri, Băişanu nu a spus nimic.

baisanu bun

Poate că noile achiziţii ale partidului, printre care şi italo-românul Mircea Grosaru, nu au avut timp să-l informeze pe Alexandru Băişanu despre faptul că la Dorna Candrenilor sunt ca şi inexistenţi.

Liberalii nu mai sunt, cel puţin în judeţul Suceava, un partid în adevăratul sens al cuvântului de peste un an. Dar parcă şi atunci când au fost trădaţi de Flutur şi echipa sa, iar mai apoi de primarii din Suceava şi Fălticeni, nu au fost aşa dezbrăcaţi ca acum. Chiar dacă vara e toridă, frigul de la Dorna Candrenilor dă frisoane celor care încă mai cred în ideea de liberalism. Şi parcă sunt tot mai puţini pe zi ce trece. Pentru a nu ajunge un partid de buzunar este nevoie de un lider puternic, iar Băişanu nu a demonstrat că poate fi omul potrivit.