Shares

Deputatul Alexandru Băișanu ar putea fi unul din candidații pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Trecerea sa de la ALDE la Forța Națională a fost văzută de multă lume ca o greșeală strategică, dar între timp Băișanu s-a repliat la Partidul Puterii Umaniste. Pentru cine nu știe, umaniștii sunt oamenii din curtea lui Dan Voiculescu, mogulul Antenelor. Așa se explică și desele apariții ale deputatului sucevean la postul Antena 3, multe dintre intervenții în direct, unele chiar din Suceava.

E clar că această repoziționare are darul de a-l pune pe Alexandru Băișanu într-o postură mult mai favorabilă. Și cum se știe că nu-i sunt deloc străine negocierile, se pare că parlamentarul sucevean este acum în discuții destul de avansate pentru o colaborare între umaniști și social-democrați.

Este interesant dacă această relație se va concretiza și mai ales când. Prima oportunitate sunt alegerile locale din toamnă, iar PSD a anunțat deja că va merge la Consiliul Județean pe mâna Mirelei Adomnicăi. În schimb, pentru Primăria Suceava, acolo unde trebuia să candideze tot Mirela Adomnicăi, varianta de acum trei luni, nu a fost anunțat nici un pretendent. Cel puțin până azi.

Evident, lucrurile nu sunt bătute în cuie din nici un punct de vedere, dar Antena 3 ar putea constitui un factor important, dacă nu chiar decizional, în luarea unei viitoare decizii. Iar timpul nu mai are răbdare, așa încât în intervalul următor vom afla cu cine defilăm spre Primărie.

Revenind la Alexandru Băișanu, nu ar fi exclusă nici o candidatură pe liste proprii ale Umaniștilor, mai ales că potrivit ultimelor reglementări partidul are dreptul și la oameni în secțiile de votare, ceea ce constituie un avantaj care nu trebuie neglijat.