Shares

“Campionul dreptăţii”, Alexandru Băişanu, a furat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Şeful său pe linie de partid, Crin Antonescu, este prin porţile babelor de la ţară şi prin toate cutiile poştale.

Chiar dacă nu suntem în campanie electorală, liberalilor nu le pasă de acest mic amănunt. Mii de suceveni au primit acasă un plic în care se afla o scrisoare şi o altă hârtie cu chipul lui Crin Antonescu şi mesajul său, probabil electoral, iar pe verso un calendar pentru perioada septembrie 2009 – august 2010 alături de un pasaj al scrisorii.

Chiar dacă mesajul nu conţine sintagmele “votaţi”, “noul preşedinte”, scopul distribuirii plicului este electoral ca lumina zilei. Cum sună, de exemplu, această frază: “Sunt Crin Antonescu şi vreau să redau România românilor”? Păi dacă nu electoral, atunci cum domnilor Băişanu şi Antonescu. Şi dacă tot veni vorba de conţinutul scrisorii, trebuie spus că staful de campanie al prezidenţiabilului Crin Antonescu aminteşte că în fruntea ţării s-au aflat în ultimii 20 de ani aceeaşi oameni.

“Am ajuns în ochii lumii o ţară de scandaluri, de hoţi şi de oameni fără cuvânt. Plătim toţi. Aşa au înţeles o mână de politicieni, aproape aceeaşi timp de 20 de ani, care se perindă la Putere, să-şi paseze unii altora banii şi funcţiile”, se arată în mesajul liberalului Antonescu.

crin antonescu

Mă frec la ochi şi nu-mi vine să cred ce citesc. Pentru că în aceşti 20 de ani, Crin Antonescu nu a fost undeva tot la guvernare. În perioada 1997-2000 a ocupat funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, iar din 1992 şi până acum nu a ieşit din Parlamentul României, unde a ocupat şi diferite funcţii de conducere.

Este clar că liberalii au furat startul, şi bănuiesc că asta s-a întâmplat la nivel naţional, nu doar la Suceava. Chiar şi aşa, noul preşedinte al PNL Suceava, Alexandru Băişanu, este complice la acest furtişag, pentru că oamenii care au distribuit aceste plicuri nu au fost paraşutaţi din avion. Sunt localnici şi au fost plătiţi de liberalii lui Băişanu. Este o acţiune imorală şi la limita legalităţii. Poate că acestea sunt punţile de legătură dintre Crin Antonescu şi Alexandru Băişanu, ale liberalilor în particular şi ale politicienilor români în general.