Brigada Diverse

Bâlciul nostru cel de toate zilele

Au trecut sărbătorile, porcii (cei cu patru picioare) sunt mai puţini, colindătorii au plecat, magazinele s-au eliberat, traficul e unul normal, în concluzie s-a revenit la viaţa de zi cu zi.

Şi la bâlciul nostru cel de toate zilele. Din păcate. Şi primul număr din acest an ne-a fost oferit, cum se putea altfel, de către edilul şef al Sucevei, Ion Lungu.

Primarul s-a lăudat că şi-a plătit primul taxele şi impozitele pe anul în curs, dorind astfel să se ofere drept exemplu pentru suceveni.

Domnu primar, poate ar fi timpul să conştientizaţi că nu aţi realizat nimic special, nu aţi mutat munţii din loc şi nici nu aţi sponsorizat primăria. Aţi făcut exact ceea ce trebuie să facă un om normal, un sucevean care doreşte să fie corect.

Atât şi nimic mai mult. Probabil, pentru dumneavoastră, este un act de eroism. Vă spun eu: nu este nimic altceva decât circ oferit gratuit.

circ

Este la fel ca şi în acele momente când mergeţi în cizme de cauciuc prin cartiere şi daţi cu măturoiul de două ori pentru a apărea în fotografii sau la televiziune. Nu, nu asta este misiunea unui primar. De aia există firme de salubrizare, de aia există Direcţia Domeniului Public în cadrul Primăriei Suceava. Apropo, de ce nu ieşiţi şi acum la măturat? Că străzile sunt pline de mizerie, iar orice urmă de ploaie transformă totul într-o mâzgă cleioasă.

Trăim într-un oraş mohorât şi cenuşiu, în care promisiunile se tot repetă ciclic. Un oraş care este lovit de blestemul unui primar lipsit de viziune şi care doreşte să fie prieten cu toată lumea, de la jurnalişti până la oameni politici şi de la oameni de afaceri până la cei implicaţi în lumea sportului.

O cârpeală care timp de aproape 14 ani a dat roade, iar dacă nimic nu se va schimba există toate şansele să o vedem aplicată şi în viitor. 

Articole asemănătoare

Back to top button