Shares

Plecat ca mare favorit în lupta pentru recucerirea Cotroceniului, actualul preşedinte Traian Băsescu pierde tot mai mult teren. La pariuri, Geoană este favorit net în faţa şefului statului, deşi în primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a situat în spatele lui Băsescu.

Bookmakerii de la Gamebookers au calculat că reprezentantul PSD Mircea Geoană are cele mai mari şanse de a deveni noul preşedinte al României. Fiecare leu pariat pe Mircea Geoană le va aduce pariorilor de 1,30 ori mai mult, în timp ce persoanele care vor miza pe Traian Băsescu vor câştiga de 3,25 ori suma investită.

Aceste cote par puţin surprinzătoare dacă avem în vedere că Traian Băsescu s-a impus în scrutinul „de etapă”, aşa cum l-a denumit singur duminică seară.

ROMANIA-POLITICS-TRAIAN BASESCU

Conform rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Central, Traian Băsescu a fost preferat de 32,44% dintre românii care s-au prezentat la urne, în timp ce pentru Mircea Geoană au optat 31,15% dintre alegători.

Actualul şef al statului este într-o cădere accentuată în opinia specialiştilor în pariuri. În octombrie, de exemplu, el era creditat cu cele mai multe şanse pentru obţinerea unui nou mandat. La vremea respectivă, pariorii puteau obţine de 1,85 ori suma investită. În urmă cu aproximativ 10 zile, înaintea primului tur de scrutin, o victorie a lui Traian Băsescu era cotată la 1,90, iar acum a ajuns la 3,25.

În schimb, Mircea Geoană se află în creştere de turaţie. În octombrie avea o cotă de câştig de 2,10, la mijlocul lui noiembrie era creditat cu o cotă de 1,75, iar acum este favorit clar, cu o cotă de 1,30.