Shares

Episod bizar între un ziarist sucevean şi un şef de partid, care au ajuns la o altercaţie în loc public. Subiectul face deliciul unui târg întreg de câteva zile, deşi războinicii neagă tot şi încearcă să se împace. Incidentul îi vizează pe şeful organizaţiei PSD Vatra Dornei, Roman Boca, care ocupă şi funcţia de consilier local, şi administratorul Radio Orion Vatra Dornei, Mihai Cioată. Cei doi au avut o altercaţie care s-a lăsat cu pumni, înjurători şi ameninţări, iar martorii prezenţi la faţa locului spun că doar puţin a lipsit pentru ca întâlnirea să nu se lase şi cu vărsare de sânge.

Totul s-a petrecut în vila Musetti, al lui Virgil Pohoaţă, liderul rromilor din judeţul Suceava.

Între Cioată şi Boca existau contre mai vechi, iar totul a degenerat în momentul în care cei doi s-au văzut faţă în faţă.

Din câte se pare, războiul a început în urmă cu câteva luni, când liderul local din Vatra Dornei al PSD nu a mai vrut să cotizeze la ziarul şi radioul unde activează Mihai Cioată.

Din acest motiv, în presa scrisă au apărut mai multe articole critice la adresa activităţii firmelor conduse de Boca, dar şi cu privire la munca sa pe linie politică. Aceste articole au fost dublate cu materiale difuzate la Radio Orion, fapt care nu i-a prins prea bine şefului PSD Vatra Dornei.

Roman Boca

Alimentată constant, sămânţa de scandal a crescut până acum câteva zile, când Roman Boca nu şi-a mai putut stăpâni nervii şi s-a luat de Mihai Cioată.

La vila Musetti, ziaristul a fost bruscat, după anumite surse a primit şi un pumn în faţă, dar nu a ripostat.

Sesizând ulterior gravitatea faptei, consilierul social-democrat a transmis mesaje de pace, mai ales că Cioată ar fi plecat la Bucureşti, cu gândul de a-şi scoate un certificat medico-legal.

Cert este că la Poliţia şi Parchetul din Vatra Dornei nu a ajuns nici o plângere, ceea ce duce cu gândul că părţile combatante doresc să îngroape scandalul.

Nu se ştie însă care este preţul păcii, dar cu siguranţă nu se va rezuma la o îngheţată.