Brigada Diverse

Batista pe ţambal

Acum câteva luni s-a făcut mare tam-tam pe marginea tăierilor de păduri din România, iar firma austriacă Schweighofer a fost una dintre principalele ţinte.

S-au demarat controale peste controale, s-a vorbit despre plângeri de tot felul, ce mai, una peste alta ziceai că firma care lucrează şi la Dorneşti va fi pusă la zid şi i se va tăia orice sursă.

Ei bine, după cum anticipam încă de atunci, a fost vorba de un simplu foc de paie, iar cum a venit toamna şi paiele sunt ude nu a mai rămas nimic de ars.

Egger - Schweighofer Radauti

 

Cred că singura diferenţă între ceea ce era până la declanşarea scandalului şi ceea ce se petrece acum este legată de o mai mare discreţie în activitate şi un schimb mai intens de lobby între patronul firmei, Gerald Schweighofer şi politicienii români.

Nu mi-am închipuit nici o secundă că cineva din România chiar doreşte să facă ordine într-un domeniu în care alţii suflă şi-n iaurt numai să aibă un mediu înconjurător cât mai sănătos. Un domeniu din care se câştigă enorm, mă refer la cel silvic, şi care atrage lumea ca un lipici, inclusiv politicienii aflaţi la putere care se bat pentru a numi şefi de ocoale şi chiar pădurari.

În concluzie, în cazul Schweighofer s-a pus batista pe ţambal, la fel cum se întâmplă şi cu alte firme agreate de mogulii Uniunii Europene, vezi cazul firmei germane E.ON, ca să dau doar un singur exemplu.  

Articole asemănătoare

Back to top button