Shares

Ultima noutate în materie de bârfe pe care am auzit-o prin târgul nostru este legată de candidatul pentru Primăria Suceava din partea PNL.

Până acum se ştia că PNL va merge cel mai probabil pe mâna lui Ioan Balan, omul care şi-a anunţat candidatura de mai bine de doi ani. Bine, lucrurile nu sunt bătute în cuie 100% şi asta pentru că în perioada următoare se va realiza un sondaj de opinie, iar cei măsuraţi vor fi Ioan Balan şi Alexandru Băişanu.

Mai nou, se vorbeşte destul de serios de o candidatură a actualului edil, Ion Lungu, pentru un al patrulea mandat. Despre acest subiect s-a mai scris, singura dilemă fiind partidul care-l va susţine pe primarul în funcţie al Suceava.

Mai nou, se discută despre o posibilă candidatură a lui Ion Lungu din partea PNL. Iar această idee se pare că a prins viaţă ca urmare a faptului că în funcţia de co-preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Suceava a acces deputatul Dumitru Pardău, nimeni altul decât cumătrul lui Ion Lungu (sper să nu mă înşel la grad, dar cert este că între cei doi există o strânsă legătură – a se vedea aici şi cantonamentele pe care echipa fotbal Rapid CFR Suceava le efectuează an de an la pensiunea din Poiana Negri, înstrăinată între timp, a lui Pardău).

ion lungu

 

Iar dacă peste toate acestea mai punem la calcul şi legătura foarte strânsă, cred că naş-fin, între Dumitru Pardău şi şeful SIE Răzvan Mihai Ungureanu, dar şi relaţia bună cu şeful SRI Eduard Hellvig, servicii care au o mare putere în România de azi, scenariul cu Lungu la Primăria Suceava din partea PNL nu pare chiar o utopie.

De altfel, zilele trecute, Ion Lungu a aruncat o şopârlă în acest sens. S-a întâmplat după ce liderul consilierilor PNL, viceprimarul Lucian Harşovschi, a cerut ca banii să rămână în fondul de rezervă al Primăriei până la inventarierea ornamentelor pe care municipalitatea deja le deţine.

Lungu a menţionat că nu este timp în acest an pentru achiziţionarea unor ornamente pentru cartierele Zamca, George Enescu şi Obcini, dar a trimis şi o săgeata cu subînţeles: „Dacă vreţi să le punem de Crăciunul viitor, o să le pun tot eu”.