Brigada Diverse

Bioenergy, piatra de moară atârnată de gâtul sucevenilor

Chiar dacă are doar câţiva ani de când este pe piaţă, societatea Bioenergy, prin tot ceea ce înseamnă ea, adică Thermonet şi Adrem Invest, nu a făcut decât să creeze haos şi nemulţumiri.

Veniţi aici pentru a se urca pe un munte de bani, cei de la Adrem Invest, au avut parte, şi încă au şi mai departe, sprijinul aproape necondiţionat al conducerii Primăriei Suceava. Din punctul meu de vedere, acest ajutor nu se justifică. Dar, dacă stau şi mă gândesc la ce tensiuni şi probleme ar apărea dacă societatea intră în insolvenţă sau dacă se confruntă cu mari probleme financiare, toate oalele se vor sparge în capul primarului Ion Lungu.

Iar edilul Sucevei ştie foarte bine aceste realităţi, care l-ar putea arunca definitiv din planul de a fi cel mai longeviv primar al oraşului, detronându-l pe Franz cavaler des Loges. Şi pentru a nu intra în acest cerc al posibilei pierzanii, Ion Lungu trage cu dinţii pentru Bioenergy, Thermonet şi tot ce înseamnă firme controlate de Adrem Invest.

Totuşi, eu prevăd că în scurt timp problemele vor intra pe traseu tare mocirlos pentru firma care produce căldură şi apă caldă pentru suceveni. Până la urmă, trebuie să-şi asume totul şi să respecte promisiunile pe care le-au tot făcut.

La fel trebuie să-şi asume acest eşec, dacă el va veni, şi consilierii locali care au aprobat găluşca vândută de Ion Lungu în mandatul trecut, când au aservit oraşul celor de la Bioenergy.

foto bioenergy

Reamintesc celor care au uitat sau le spun celor care nu ştiu că sucevenii sunt obligaţi să lucreze doar cu Bioenergy, firma care deţine exclusivitate pentru producerea de căldură şi apă caldă.

La capitolul 10.3 din contractul încheiat de municipalitate şi Bioenergy se menţionează următoarele: „Cumpărătorul va avea, pe perioada menţionată la articolul 3 de mai sus, exclusivitatea dreptului de producţie energie termică în municipiul Suceava”. Iar punctul 3 spune că această perioadă este de 30 de ani.

Despre pericolul de a trage obloanele a vorbit acum doi ani chiar Corneliu Bodea, vicepreşedintele lui Adrem Invest, firmă care deţine mare parte din acţiunile Bioenergy, care a aruncat pisica la defuncta Termica.

Marea problemă este că numărul certificatelor verzi pe care Bionenergy le avea în plan pentru a-şi umple buzunarele a scăzut de la 3 la 2, iar planurile iniţiale au fost date peste cap. Aşa s-a ajuns ca încasările de la populaţie să devină esenţiale pentru bunul mers al societăţii. Nu se întâmplă deloc aşa, iar asta se vede cu ochiul liber.

Pentru a salva cât de cât situaţia, Primăria Suceava, la insistenţele edilului Ion Lungu, a dat subvenţii în avans, aspect care este legal de altfel. Ce se va întâmpla începând de anul viitor, când nu se vor mai putea oferi aceste subvenţii?

Sincer, nici nu vreau să mă gândesc. Viitorul nu sună deloc bine.

Sursa foto: www.radioimpactfm.ro

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Ce afaceri banoase face edilul nostru, sa ne mai mire faptul ca-si mai cumpara inca un restaurant, nimic nu e intamplator pe lumea asta….., pacat ca alegatorii nu vad asta ,adica nu sunt maturi sa vada ce se intampla in jurul lor!

Citiți de asemenea
Close
Back to top button