Brigada Diverse

Revoltă şi indignare pentru două garaje apărute de nicăieri în centrul Sucevei

În zona străzii Aleea Nucului se vor construi două garaje, iar pentru fiecare dintre ele s-au emis autorizaţii şi avize legale.

Până aici nimic spectaculos, numai că oamenii din blocurile aflate în apropiere sunt extrem de revoltaţi şi acuză că totul a fost premeditat, mai ales că unul din beneficiarii garajelor este un director de instituţie publică, ajuns între timp şi consilier local.

Este vorba de Gheorghe Petrescu, venit în Consiliul Local Suceava de pe listele PSD. Alături de el îşi ridică garaj şi un anume Ioan Cazaciuc, fireşte tot legal.

Proiectul de a li se acorda terenurile, în suprafaţă de 24 mp fiecare, a fost votat în februarie, dar construcţia efectivă a demarat recent doar la unul din garaje, în baza unor autorizaţii emise în cursul lunii septembrie. Ulterior, s-a derulat şi o licitaţie pentru acordarea dreptului de superficiu pentru o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea de prelungire.

Ca să fiu sincer, nu ştiu dacă cei doi au avut vreun alt licitator pentru terenurile pe care ridică acum garajele, dar permiteţi-mi să am dubii.

23223024_1969020376698282_1968439616_o

Dincolo de aceste posibile artificii, vin alte întrebări. Prima este legată de faptul că locuitorilor din zonă li s-a spus, la vremea când au fost tăiaţii arborii de pe terenurile unde se ridică actualele garaje, că în acel loc se va amenaja o parcare pentru maşinile oamenilor din cartier.

Da, cei de la Primărie nu au minţit, ci doar au spus adevărul incomplet. E adevărat, se fac garaje, dar nu pentru mai mulţi oameni, ci doar pentru două persoane. Şi nu le amenajează Primăria Suceava, ci persoanele direct vizate.

În altă ordine de idei, garajele construite între blocuri arată exact ca nuca în perete. De asta, când am spus că la Primăria Suceava nu se doreşte impunerea unei ordini arhitecturale nu m-am înşelat.

Dacă ar exista planuri urbanistice clare şi precise nu ar mai veni oricine pentru a face un garaj între blocuri sau un bloc cu 9 etaje într-o zonă de blocuri cu 4 etaje, aşa cum s-a întâmplat tot pe Aleea Nucului.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button