Brigada Diverse

Blatiştii

Pentru a nu exista nici un fel de confuzie, am să spun de la bun început că nu sunt de acord ca un bolnav să fie lăsat să aştepte ore întregi în momentul în care se prezintă la medic.

Ieri, Suceava trebuia să se înscrie pe lista judeţelor în care greva de avertisment de două ore era menită să reprezinte un semnal de avertisment pentru actualul Guvern şi pentru problemele din Sănătate.

Aşa cum se întâmplă de ani buni, la Suceava, greva a fost fentată. Medicii şi asistentele şi-au văzut de treabă în mod normal, iar activitatea s-a derulat aproape normal. Bine, nu că nu ar fi nenumărate cazuri când oamenii au stat cu orele pe la spitale pentru a fi băgaţi în seama, şi asta fără să fi fost vreo grevă sau vreo altă mişcare de protest.

În bunul mers al sindicaliştilor de carton, noi aşteptăm să vedem ce fac alţii prin ţară, eventual să protesteze cei de acolo, să-şi spargă ăia capetele, pentru ca la final, dacă se obţine vreo mărire salarială sau Guvernul cedează şi mai oferă ceva drepturi, oricum vor beneficia şi cei din linia întâi, dar şi şmecherii care au stat la cutie.

spitalul suceava

Este un mod duplicitar de a gândi şi de a acţiona, care s-a înrădăcinat aici de ani şi ani de zile, iar principalii vinovaţi sunt liderii de sindicat, de cele mai multe ori păpuşi manevrate de cine trebuie.

Iar veterana Ana Ionescu ştie foarte bine cum trebuie blătuită o grevă. Nu ştiu cum de cei de la Bucureşti nu se revoltă împotriva unor astfel de lideri de sindicat din teritoriu, care nu sunt în stare nici de-o grevă, d-apoi să lupte şi pe alte căi pentru oamenii pe care chipurile îi reprezintă.

De fapt, ştiu. La nivel naţional sunt nişte lideri de sindicat mai supuşi propriilor interese decât cei de la Suceava, aşa încât oamenii din teritoriu sunt toleraţi deşi competenţele lor pe linie sindicală sunt aproape nule.

 

Articole asemănătoare

Back to top button