Shares

Într-un cadru de măreţe realizări, oamenii muncii de la Drumuri şi Poduri au aplaudat momentul festiv în care tovarăşul Gheorghe Flutur a inaugurat lucrările de asfaltare la drumul Dărmăneşti – Calafindeşti – Siret. În acelaşi spirit muncitoresc, mult iubitul şi stimatul conducător al judeţului s-a deplasat astăzi la Pojorâta, unde va turna prima lopată de asfalt pe drumul care duce spre Rarău.

Nu sunt clişee din epoca de aur pe care am vrut-o apusă. Festivismul de care avea parte fostul dictator Nicolae Ceauşescu este adaptat şi perfecţionat cum nu se poate mai strălucit de Gheorghe Flutur, un om interesat de propria imagine mai ceva decât manechinele lui Botezatu.

flutur in masina de asfaltat

Dacă Ceauşescu se mulţumea doar cu câte o cuvântare scurtă, câteva indicaţii preţioase şi o mână ridicată, Flutur nu se opreşte aici.

Flutur îi dojeneşte părinteşte pe constructori, îi laudă, îi încurajează şi nu doar atât. Flutur se urcă şi în maşina de turnat asfalt, doar-doar l-o convinge pe muncitorul îmbrăcat regulamentar şi în haine curate că soarta judeţului atârnă doar de munca lui.

Şi pentru ca totul să nu rămână doar la stadiul unei întâlniri private, Flutur îşi ia cu el şi ziariştii.

Orice realizare, fie ea şi la început, trebuie promovată. Agresiv şi zgomotos. Să ştie toată lumea cine a năşit-o, cine este cel care aduce bunăstarea şi prosperitatea.

De parcă toate aceste investiţii nu ar intra în obligaţiile conducerii Consiliului Judeţean Suceava şi, implicit, a lui Gheorghe Flutur, şi nu ar fi făcute din banii noştri, ai contribuabililor.

Cultul personalităţii este în plin avânt, iar până la ziua manifestaţiilor pe stadion nu ne mai desparte mult.

Mi-e teamă de ce va urma, dar sper ca sucevenii să se trezească în ultimul ceas şi să-i trimită la coşul de gunoi al istoriei pe toţi cei care vor să reînvie perioada de dinainte de 1989.