Brigada Diverse

Brigadierul Flutur

Într-un cadru de măreţe realizări, oamenii muncii de la Drumuri şi Poduri au aplaudat momentul festiv în care tovarăşul Gheorghe Flutur a inaugurat lucrările de asfaltare la drumul Dărmăneşti – Calafindeşti – Siret. În acelaşi spirit muncitoresc, mult iubitul şi stimatul conducător al judeţului s-a deplasat astăzi la Pojorâta, unde va turna prima lopată de asfalt pe drumul care duce spre Rarău.

Nu sunt clişee din epoca de aur pe care am vrut-o apusă. Festivismul de care avea parte fostul dictator Nicolae Ceauşescu este adaptat şi perfecţionat cum nu se poate mai strălucit de Gheorghe Flutur, un om interesat de propria imagine mai ceva decât manechinele lui Botezatu.

flutur in masina de asfaltat

Dacă Ceauşescu se mulţumea doar cu câte o cuvântare scurtă, câteva indicaţii preţioase şi o mână ridicată, Flutur nu se opreşte aici.

Flutur îi dojeneşte părinteşte pe constructori, îi laudă, îi încurajează şi nu doar atât. Flutur se urcă şi în maşina de turnat asfalt, doar-doar l-o convinge pe muncitorul îmbrăcat regulamentar şi în haine curate că soarta judeţului atârnă doar de munca lui.

Şi pentru ca totul să nu rămână doar la stadiul unei întâlniri private, Flutur îşi ia cu el şi ziariştii.

Orice realizare, fie ea şi la început, trebuie promovată. Agresiv şi zgomotos. Să ştie toată lumea cine a năşit-o, cine este cel care aduce bunăstarea şi prosperitatea.

De parcă toate aceste investiţii nu ar intra în obligaţiile conducerii Consiliului Judeţean Suceava şi, implicit, a lui Gheorghe Flutur, şi nu ar fi făcute din banii noştri, ai contribuabililor.

Cultul personalităţii este în plin avânt, iar până la ziua manifestaţiilor pe stadion nu ne mai desparte mult.

Mi-e teamă de ce va urma, dar sper ca sucevenii să se trezească în ultimul ceas şi să-i trimită la coşul de gunoi al istoriei pe toţi cei care vor să reînvie perioada de dinainte de 1989.

Articole asemănătoare

4 Comentarii

 1. paziti, ca drumul spre rarau va fi gata prin 2020, lucrarile vor fi „executate” (ca la auschwitz) tot de celebra firma de pe dn17, Mochlos…….asa ca fectivismul lui fluturel e gratuit si inutil

  1. „betivanul” e bolnav psihic irecuperabil si periculos.Nimic nu-i place,nimic nu e bine ,,toti sint idioti si hoti.numai spusele lui au valoare,numai ce spune el merita atentie.el detine adevarul absolut.diagnostic;paranoia

 2. Imi place blogul, nu mai trebuie sa ma loghez ca la monitoru`, ca ma scoate din sarite.
  Acum despre speta, desi nu am nimic cu Dn17, cunosc putin situatia de acolo (am un prieten care lucreaza acolo, sic!), si nu e asa cum o prezinta dom` Flutur.
  De ce nu spune nimic de banii pe care prietenul Berceanu nu-i achita firmei de constructii, de ce nu spune de firma de consultanta care nu-si face treaba, de ce nu spune de greci ca au facut niste ziduri de ca`at care se vor darama peste masini, de ceea ce se afla sub asfaltul turnat de greci, de betoanele si asfaltul aruncat aiurea de greci pe tot Mestecanisul si acoperit cu pamant (sa-l descopere arheologii viitorului), de brazii plantati care s-au uscat (desi au fost platiti regeste)?
  In schimb, prietenul Umbrarescu presteaza fff bine, ii pregateste terenul si pentru alte lucrari?

 3. A, firma de consultanta incaseaza 100.000 euro pe luna, pt 3 angajati pe care-i are aici (de fapt nu-i are ca-s toata ziua la gagici) si-i convine situatia ca de la 3 milioane de euro cat trebuia sa incaseze a ajuns la vreo 5 milioane euro (cate 100.000 pe fiecare cel 18 luni suplimentare).
  Exemplu> podul dintre Gura Humorului si Frasin (ala de peste Moldova) angajatii firmei de consultanta (care intamplataor e si de proiectare) au propus consolidarea podului vechi (care e vai de capul lui) cu un pret de aproximativ 80% din costul unui pod nou, si au tinut-o asa vreun an, ca nici acum nu e gata.
  Cand, in sfarsit, constructorul a primit aviz pt pod nou, consultantii/proiectantii (iarasi ei?) au taraganat proiectarea si relocarea retelelor (fibrele optice) inca vreo 6 luni. De ce oare? gasiti raspunsul la inceputul postarii.

Back to top button