Brigada Diverse

Căderea Guvernului Ungureanu ne lasă cu gropi imense

Drumurile din zona de munte a judeţului Suceava sunt un dezastru, iar gropile sunt aproape de neocolit.

În urmă cu o săptămână, Florin Anechiti, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc de bătea cu cărămida în piept şi spunea că drumul naţional 17B, care leagă Vatra Dornei de Broşteni va fi reparat cât mai rapid. Promisiunile sale au avut acoperire doar atâta timp cât a fost la putere şi guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

În urma unei discuţii verbale pe care Dorinel Umbrărescu a avut-o cu Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, lucrările de decapare a asfaltului au început după Paşti, iar apoi urmau operaţiunile de peticire a gropilor, banii urmând să fie achitaţi într-un viitor neprecizat.

Schimbarea guvernării nu i-a picat prea bine lui Umbrărescu, care vineri şi-a retras toţi oamenii şi toate utilajele de pe DN 17B, astfel încât gropile „tronează” în continuare sfidătoare la adresa şoferilor.

Cu ce am greşit noi de suntem nevoiţi să circulăm pe astfel de drumuri? Eu nu ştiu, dar dacă voi aveţi vreun răspuns, chiar vă rog să mi-l daţi.

Articole asemănătoare

7 Comentarii

 1. Nu caderea guvernului ungureanu ne-a lasat cu gropi imense ci guvernarea luminata a lui Flutur.
  Suceava se circulă mai rău ca în Evul Mediu
  .În topul celor mai proaste drumuri se află detaşat DN18 şi DN17B. Primul drum face legătura între Bucovina şi Maramureş, iar pe distanţa Iacobeni-Ciocăneşti-Cârlibaba-Pasul Prislop se circulă ca acum 50 de ani.
  Pe acest drum naţional ar fi trebuit să înceapă lucrările de reabilitare încă din septembrie anul trecut, dar firma israeliană Shapir Structures, care a câştigat licitaţia, nu s-a învrednicit nici măcar să-şi facă organizarea de şantier.
  lt drum, o situaţie identică. Pe DN17B, drum care face legătura între municipiul Vatra Dornei şi oraşul Broşteni, gropile s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie..

 2. drumuri n-avem, industrie n-avem, locuri de munca n-avem, spitale-vai de mama lor(exceptie, poate, cel din suceava), scoli-mai nimic(ce s-a facut pe vremea impuscatului si a ministeriatului lui adomnitei)! unde-s miliardele de euro pentru care-l tamaiati zilnic pe flutur in monitorul, si nu numai? in pavelele pe care le schimba lungu ca pe ciorapi? in portile „monumentale” ale aceluias prelipcar? in soseaua de centura aflat de 5 ani in stadiul de intentie? in gropile de gunoi ecologice in care carati banii de partid(ca gunoiul il duceti la botosani)? dupa gunoi si gasca lui flutur! la bt! si tot cu masinile lui prigoana, ca mai mult nu merita! si „ziaristii” mancatori de rahat dupa ei!
  ai nimerit-o sandrinio direct cu bata-n balta! daca nu dadea usl jos guvernul (?) ungureanu se facea drumul! ha! pai ala a strans utilajele ca oricum nu-a luat banii pe lucrari facute cu un an inainte.
  si toate astea pentr-o zeama de plosnita contrafacuta la oscar wilde?!!!

 3. La caderea guvernului s(p)ionist a lui MRU au cazut si panglicile taiate ale lui Flutur,alea care le tot scotea pe nas cu drumurile si cu „aducerile” sale… Acuma se va vedea ca nu a adus nimic,poate se va sti ce a dus „la Germania”,poate se va sti ce alte giumbuslucuri balane se vor fi facut sub bundita sa. Unele institutii ale statului cu care se consultau in trimvirat portocaliu dau semne de nervozitate,au accese si puseuri de legalism,unele gasti private care mimau ceea ce era doar de resortul serviciilor se cauta de bani ,pile si numere de telefon ale „iresponsabililor”,”imaturilor”…
  Chestie de cojocarie fina,cu model,cu Pat&Patachon vorbind singuri pe la posturile inchinate , cu lătrăii tv aflati deja cu mâna in virtualul buzunar al viitoarelor kururi de pupat vârtos… Se leapădă toti de ei ca de Satana (bine zis,dealtfel….) pentru ca, ori cu Ponta ori fara Ponta, vine vremea scrâşnetului de măsele si a vorbitului printre dinti,cand nici iarba nu-ti place nici vitaminele nu-ti priesc,nici bundita nu te mai prinde asa bine,iar izmenele – ce sa mai zicem – vorba lui De Gaulle: „Cimitirele sunt pline de indispensabili….”.
  El se referea la persoane indispensabile dar noua ne place sa credem ca stia el ce spune,avea in vedere si iţarii de artizanat…

 4. Se zvoneste ca aviarii au facut comenzi masive de izmene maronii, sa nu le scada moralul dupa alegerile locale, cand o sa se contemple unii pe altii.

 5. Dupa cum le canta si le danseaza perpetuu Bucovina TV, ai zice ca tocmai le-a mai iesit un guvern,au mai clocit ceva natiei,si-au mai asumat raspunderea pentru cine-stie-ce imitatie de lege…
  Lasa ca si lu’ Boc ii dau niste pocaiti americani titlul de Doctor Honorius Causa,pentru inaltime,probabil ! Ca pe bune merita doar titlul de „doctor honorius prigoana”…

 6. Pai da,numai ca acuma tre’ sa aveti in vedere ca militienii aia care au mai ramas,dupa ce i-ati dat afara pe cei care aruncau cu sapca in curtea pedeleului si au strigat precum ca sa iasa afara javra ordinara care o stim si noi,de bine ce le era,vor fi foarte atenti si vor pune mana pe voi ,pe pungile voastre portocalii sau verzi,pe autobuze,microbuze,agenti electorali,etc,ceea ce nu era prevazut in schema,nu-i asa?
  Este posibil sa va comprimati cam la nivelul la care se afla si vaca inainte de a intra in lanul de trifoi,prin aceeasi metoda a dezumflarii bruste…
  In noile conditii,ii mai vedeti pe Flutur si pe Ilie Vasile impartind bani dezinvolt in campania electorala,cu titlu de pomana pentru cei sarmani sau celelalte dragalasenii din noaptea numararii voturilor? Dar fara Baconschi si Wiliam Branza ce va face strainatatea?
  Sigur ca votul e sfant,daca il beatificati voi in prealabil,nu?
  S-ar putea sa vorbesti singur,mai mult timp,de emotie,desigur…

Back to top button