Brigada Diverse

Casa de Ajutor Reciproc Lungu-Thermonet

Era doar o chestiune de timp până când primarul Ion Lungu urma să iasă public pentru a pune din nou umărul pentru bunul mers al Thermonet, societatea care îi întâmpină pe suceveni cu mesajul „Pentru voi, cu căldură”.

S-a întâmplat astăzi, dar mesajul de sprijin pentru societatea care asigură apa caldă şi căldura în casele sucevenilor a venit la pachet cu o chestiune politică.

Edilul Sucevei ne spune că în spate s-ar afla PSD, care bagă zâzanie în cadrul Asociaţiilor de Proprietari din oraş. Iată ce a declarat astăzi primarul Ion Lungu:

Fac un apel la sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire să achite facturile. Soldul azi e de 1 milion de euro. E nevoie de plata la zi a facturilor pentru a putea asigura lichidităţile ca să putem ieşi din iarna asta. Fac un apel la Organizaţia municipală a PSD Suceava să nu mai încerce să deturneze şedinţele adunărilor generale a asociaţiilor de proprietari. Adevărul că se încearcă deturnarea politica a şedinţelor şi îi asigurăm pe PSD-işti că nu vor câştiga din acest joc nimic. Au mai încercat ei odată, la dezbaterea bugetului pe acest an şi s-a văzut care sunt rezultatele. Să nu mai încerce să le deturneze politic”.

Fără să fiu fan PSD, aş fi vrut să aud şi nişte exemple din gura primarului Lungu, nu doar nişte acuzaţii prin care încearcă să mute atenţia de la problemele reale care pot lăsa oraşul fără apă caldă şi căldură, şi mă refer aici la locuinţele branşate la sistemul centralizat.

Să arunci cu vorbe în vânt pentru a-ţi crea un alibi în cazul în care lucrurile merg prost înseamnă lipsă de răspundere sau o şmecherie tipică.

avarie termoficare

Până la urmă Thermonet este o societate privată, care s-a asigurat să ofere căldură şi apă caldă în casele sucevenilor. În cazul rău platnicilor există căi legale, începând de la somaţii şi până la procese care pot duce la evacuări şi înstrăinarea imobilelor în care locuiesc cei care nu vor sau nu pot plăti.

Şi, repet, este strict treaba celor de la Thermonet. Şi spun asta şi prin prisma faptului că în momentul în care au descins în Suceava ar fi trebuit să-şi asume toate riscurile, nu doar visul de a câştiga bani rapid.

Dacă tu ca societate laşi să se adune datorii de 1 milion de euro, înseamnă că ai o problemă de managament. Iar dacă primarul iese să facă lobby, unii ar putea să numească asta şi trafic de influenţă, pentru tine, poate că e bine să-l angajezi să-ţi conducă afacerea.

Bine, pasul următor pe care-l aştept din partea edilului Sucevei este acela de a merge la Bucureşti, la Guvernul PSD pe ai cărei reprezentanţi din teritoriu îi acuză de instigare, pentru a cere nişte bani. Altfel, oraşul ar intra în cofă. Iar dacă punem în calcul şi subvenţiile acordate în avans către Bioenergy, altă firmă alături de Thermonet din grupul celor de la Adrem Invest, avem o imagine mai clară a ceea ce a însemnat cu adevărat falimentul forţat al Termica.

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. O mica completare Domnule Sandrinio: Primaria Suceava a primit in Luna 12.2017 de la Guvernul PSD 4.500.000 lei (1.000.000 euro) pentru caldura, bani care au ajuns la Bioenergy/Thermonet. Cam uita Ion Lungu sa spuna acest lucru. Ca doar el face administratie nu politica. Groparii Termica au acelasi nume cu groparii Bioenergy/Thermonet, cu groparii sportului Sucevean, etc deci cu groparii Sucevei, doar ca nu locuiesc in Suceava cu la Salcea si la Moara.

  2. Poate sa ne fie mai bine cand va obtine domnul Lungu cuvenitele dar si de-acum clasicele sume de bani sub forma de fonduri norvegiene si elvetiene!Sau la urmatoarea deplasare cu vestiri pe goarna a domnului Flutur la Lviv sau la Cernivti,prima la dreapta…Cum au si rezolvat-o cu punctele de trecere a frontierei dar si cu trenul rapid care ne ducea la Cernauti in doua ore!

Back to top button