Shares

Recent, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Gheorghe Lazăr, a primit calificativul „nesatisfăcător” din partea comisiei de evaluare din cadrul Ministerului Educaţiei.

Acest calificativ este sinonim cu încetarea contractului de management, şi asta cu aproximativ doi ani înainte de expirarea mandatului care ar trebui să-i expire în 2019.

Susţinut de PSD pentru această funcţie, deşi în 2015 era la un pas de pensionare la limita de vârstă de 65 de ani, Gheorghe Lazăr a devenit dintr-o dată oaie neagră. Întrebarea logică este pe cine a supărat în PSD şi cine îi vrea capul.

O fi mâna noului ministru al Educaţiei, rectorul suspendat al Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, Valentin Popa, sau cineva din conducerea PSD Suceava? Răspunsul este clar pentru toată lumea. Decapitarea vine dinspre cei care acum doi ani îl susţineau, iar Valentin Popa doar şi-a pus semnătura pe evaluarea la care a fost supus şeful IŞJ Suceava.

Gheorghe Lazar

Cred cu tărie că este vorba de o execuţie pentru faptul că inspectorii generali adjuncţi de la Suceava au primit amândoi calificativul „foarte bine”. Este lipsit de orice logică elementară ca activitatea instituţiei să meargă excelent, iar şeful să fie „la furat”.

În plus, ultimele evaluări i-au adus lui Gheorghe Lazăr calificativul „foarte bine” şi brusc totul a luat-o la vale. Cine crede că şeful IŞJ Suceava nu este lucrat temeinic se înşeală amarnic. Totul a fost gândit cu punct şi virgulă şi sunt convins că numele noului şef al învăţământului sucevean a fost stabilit de ceva vreme.

Să nu înţeleagă cineva că îi plâng de milă lui Gheorghe Lazăr, un om care a reuşit „performanţa” de a avea o relaţie cu presa aproape de zero, iar ca manager nu m-a impresionat cu absolut nimic în ceea ce priveşte învăţământul sucevean.

Doream să subliniez cum se lucrează în PSD Suceava şi cum poţi deveni indezirabil într-un timp foarte scurt. Iar Gheorghe Lazăr este numai un singur exemplu.