Politicieni în răspăr

Cât a pierdut Gheorghe Flutur?

Am promis că voi reveni cu subiectul Gheorghe Flutur și modul în care a trecut pandemia peste el. În opinia mea, este politicianul care s-a erodat cel mai mult în aceste trei luni. Și am să explic și de ce afirm acest lucru.

În primul rând a apărut povestea cu internarea în spital și testarea în calitate de ”medic”. Nu știu dacă la mijloc a fost o eroare sau ceva intenționat, dar cert este că la nivelul opiniei publice totul a fost perceput ca un favoritism. Iar orice explicație o va da Gheorghe Flutur nu va face decât să-i crească numărul protestatarilor.

Și nu a fost numai acest episod. Presa centrală a început să caute ”ouăle” președintelui Consiliului Județean Suceava, fost ministru al Agriculturii dar și apropiat al lui Theodor Stolojan. Și articolele de presă au abundat, fie că a fost vorba de ziare, online sau televiziune. S-au descoperit tot soiul de legături mai mult sau mai puțin ciudate, relații de prietenie care altfel ar fi rămas neștiute, dar și domenii despre care se vorbea doar în șoaptă.

S-a plusat chiar și cu legăturile lui Gheorghe Flutur cu investițiile din Spitalul Județean Suceava, acolo unde s-au cheltuit câteva zeci de milioane de euro. Dacă este folclor sau există sâmburi de adevăr vom afla în lunile următoare, mai ales că sunt și niscai dosare penale la structura centrală a Direcției Naționale Anticorupție, ”in rem”, ce-i drept, în acest moment.

Ca o concluzie, imaginea lui Gheorghe Flutur a avut de suferit, atât pe plan național, cât și pe plan local. Întrebarea e, cât îl va afecta această erodare? După cum s-au mișcat celelalte partide cred că destul de puțin. Dar clipa adevărului va veni peste câteva luni, la alegerile din toamnă.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

 1. Ce a pierdut, sau va pierde, sau va câștiga domnul Flutur nu se poate cuantifica,încă,mai ales că atât dumnealui cât și un regiment de bascari (adică purtătoti de bască…) au ieșit la interval cu gaze lacrimogene,să ne facă să plângem de mila sa,nu vă e rușine nesimțiților,betul om s-a sacrificat și incă n-a putut să doarmă liniștit pe hacienda sa de la Gura Humorului,nici să se preumble prin ea,a vazut-o doar acuma, de sus,din dronă,așa cum pățesc aproape toți leaderii de dreapta care și-au făcut gospodărie mare din salariile de la stat,numai de la stat…
  Deci,pentru rigoare,e de spus că nu toată presa il caută „la oauă”,totuși… Presa din Suceava pe care domnul Flutur a grijit-o frumușel din mici publicități și mici cadouri ,cam cât încape intr-o pungă de un leu,are dop și scoate fum,l-a tot pupat în kur cât încape,prima pagină este plină ochi și acum cu ode și epode,iaca,domnul Flutur croind o uliță nouă,domnul Flutur a cerut,a precizat , a spus,a telefonat,a dat iarăși voie la spital,vom face,va fi,autostrăzi,metrouri, dar nu v-ar fi rușine obrazului că mi-ați atacat copiii…
  Ca dacă ar fi scris și altceva,s-ar fi observat un fenomen interesant: toate dezvăluirile importante,acuzatoare,la adresa sa s-au făcut fie de către el insuși,cu goarna,casca și lopata de PR,îmbrăcat regulamentar cu izmene naționale ,bonda cu jderi,palarie de gabor de pe Bârgaie,în studioul foto-video cunoscut îndeobște drept SJU (Spitalul Județean de Urgență),obiectiv pe care tinde a-l relua acuma,la baionetă,ori b) de către presa de la Iași,care a scris și pe dungă cam ce,cum,cu cine cu ce,să-ți faci cruce și mai multe nu… dar și c) presa de la Cluj Napoca,plină de venin și ea… Sa fi fost numai pentru că pre aceia nu i-a miluit cu nemica?
  Pas de tout,cum ar zice presa din Macronia,marele secret este acela că ieșenii,colegii săi de partid,macar unii dintre ei,îi vor face in mod cert bucata,deoarece îi deranjează comportamentul său care dă pe-afară de gauleiter al Moldovei,el plusează cu Cetatea,cu aeroprtul,cu spitalul,mai plusează cu odiosul Balan,șeful Regiunii de Nord –Est liberale… Iar acolo la Iași se intâmplă batalii grele între aripi,este aripa unor bascari ,mai pretenoși cu Flutur, care ar da-o în gât pe cealaltă,reprezentată de noii leaderi PNL de la Iași,candidați,veniți care cu pluta care cu drezina,de la PSD ,aripa sa cazonă… Si ce să facă betul domn Flutur,col(r),prins la mijloc,cum e el,săracu’ desuet,păsunist,sămănătorist,alte cele?
  Dzicu unii dintre aceia că la Iași s-a știut cu căteva zile bune înainte ce va fi la Suceva cu kovidu,cum au venit diasporenii de la Mironu cu trăistile pline de kovizi,de la Italia,de la Lombardia lor italiană,au coborât pe aeroportul lui Flutur de la Suceava și s-au dus la semănat matrialul,ceea ce s-a și văzut… Si să fi zis Flutur,la sesizare,că,lăsați,mă descurc eu cu diasporenii mei,nu va fi nimic,că eu am și spital de UE…
  Deci,pe scurt,daca i se va trage ceva,vreun corent de dreapta,lui domnu Ghiță i se va trage de la ai săi,încă se lucrează,la temelie și acoperiș, iară nu de la bicisnicul domn Stan sau de la domnul Bobby cu trotineta,care și acum aleragă după el cu geanta de prim-ajutor,cu leacuri pentru troahnă și gutunari ….Insă este indoielnic că va fi chiar ușor,până la urmă mai este mult kkt de mîncat cu lopata sa butaforică,multi proști de prostit,multe planuri de autostrăzi,metrouri,căi ferate ,malănci,festivaluri,Cetatea de Scaun a Sucevei așteaptă să fie micționată din nou de către prepușii săi Ursu&Gâză,bugetul CJ al PDL geme încă de bani excedentari care trebuie băgați în buzunarele potrivite.
  Plus că te poți aștepta,logic,și la protecție la nivel aproape înalt,poate n-o fi uitat domnul Orban că Bukowina i-a cumpărat palton,practic fratele geamăn al paltonului lui Lungu…
  Bine,nu i-a ieșit ministrul dorit,iaca,domnul Râmbu cât pe ce să-l tragă la gherlă și pe el,insa are ministru,domnul Bogdan Gheorghiu,cu dicția sa de George Vraca de Orizont of Burdujeni,putrefiat de cultură ca Hagienuș din „Bietul Ioanide”,nu trece o zi fără să dzică ceva de bine despre binefăcătorul nostru,niște ingrați ce suntem… Oare să fie acesta prohodul său ploitic? Mira-m-aș…

Back to top button