Shares

Am promis că voi reveni cu subiectul Gheorghe Flutur și modul în care a trecut pandemia peste el. În opinia mea, este politicianul care s-a erodat cel mai mult în aceste trei luni. Și am să explic și de ce afirm acest lucru.

În primul rând a apărut povestea cu internarea în spital și testarea în calitate de ”medic”. Nu știu dacă la mijloc a fost o eroare sau ceva intenționat, dar cert este că la nivelul opiniei publice totul a fost perceput ca un favoritism. Iar orice explicație o va da Gheorghe Flutur nu va face decât să-i crească numărul protestatarilor.

Și nu a fost numai acest episod. Presa centrală a început să caute ”ouăle” președintelui Consiliului Județean Suceava, fost ministru al Agriculturii dar și apropiat al lui Theodor Stolojan. Și articolele de presă au abundat, fie că a fost vorba de ziare, online sau televiziune. S-au descoperit tot soiul de legături mai mult sau mai puțin ciudate, relații de prietenie care altfel ar fi rămas neștiute, dar și domenii despre care se vorbea doar în șoaptă.

S-a plusat chiar și cu legăturile lui Gheorghe Flutur cu investițiile din Spitalul Județean Suceava, acolo unde s-au cheltuit câteva zeci de milioane de euro. Dacă este folclor sau există sâmburi de adevăr vom afla în lunile următoare, mai ales că sunt și niscai dosare penale la structura centrală a Direcției Naționale Anticorupție, ”in rem”, ce-i drept, în acest moment.

Ca o concluzie, imaginea lui Gheorghe Flutur a avut de suferit, atât pe plan național, cât și pe plan local. Întrebarea e, cât îl va afecta această erodare? După cum s-au mișcat celelalte partide cred că destul de puțin. Dar clipa adevărului va veni peste câteva luni, la alegerile din toamnă.