Brigada Diverse

Cât chin pentru oul gogoman!

Oul gogoman a pus la pământ după un chin de mai bine de şase ore. Operaţiunea de mutare a oului minune din centrul Sucevei pe platoul Cetăţii de Scaun s-a dovedit o misiune extrem de dificilă.

Mobilizarea a fost exemplară: muncitori de la Direcţia Domeniului Public, o rabă de 16 tone, un altă maşină de mare tonaj şi două macarale. Prima tentativă de a ridica oul uriaş a însemnat şi primul eşec. Veriga din partea superioară a oului s-a rupt şi monstrul a rămas pe poziţii. Muncitorii au sudat o altă verigă, au desfăcut flanşele care îl ţineau prins de postamentul de beton şi într-un final au reuşit să-l mişte.

A urmat apoi un alt calvar. Cele două bucăţi de beton, fiecare de câte 5 tone, care formai postamentul au rămas „sudate”. A fost nevoie de mai bine de o oră pentru a le desprinde şi apoi pentru a le încărca în rabă. Apoi a venit rândul oului să fie aşezat în cealaltă maşină, iar diseară, după ce traficul rutier se va dilua, va fi transportat la Cetatea de Scaun. Mâine urmează un nou chin pentru montare. Un întreg circ plătit cu banii noştri, pentru că închirierea macaralelor şi a maşinilor de mare tonaj costă, iar pictarea oului nu se face cu muncă patriotică, ci tot cu bani care trebuie plătiţi celor care se vor înhăma la muncă.

Articole asemănătoare

6 Comentarii

  1. tirbusonu ala nici macar nu e platit in totalitate de nea lungu, constructoru poate sa si-l ia acasa oricand, dar mai spera la restul de 200.000 de lei, din totalul de cinci sute……..deh.e greu cu arta pe criza asta……….

  2. Lasati,domnu’ Neagu,ca si pe dvs. presa, a inceput sa va doara intr-un loc de ou abia dupa ce domnu’ Flutur a aflat din presa vorbita si de la servicii (comunale,desigur) ca a pus un simbol al minoritatii ucrainene in centrul orasului ! Daca nu credeti,deschideti ziarele locale de astazi: toate au observat traditia huţula a inchistririi oulor…La Moldovita este si un muzeu,ba o tante de acolo este un fel de Picasso de oua… Pre limba lor se zice „pi(sanki)”…

  3. P.S. Acelasi domn Flutur are o poza in poarta „bucovineana” ce si-a tras-o la C.J. Propunem urmatorul subtitlu: „Presedinte de Consiliu Judeteaan la poarta noua”

Back to top button