Shares

Punct strategic pe ordinea priorităţilor Consiliului Judeţean Suceava, modernizarea Aeroportului din Salcea provoacă mari fierberi printre politicienii puterii. Banii care vor fi alocaţi pentru acest obiectiv vor reprezenta o vacă de muls importantă pentru gestionarii proiectului.

Iar actualul director al Aeroportului Salcea, Dumitru Sahlean, nu pare a fi omul potrivit la locul potrivit, aşa că înlocuirea sa din funcţie este doar o chestiune de zile, cel mult săptămâni. Singura problemă a celor din PD-L Suceava este că trebuie să găsească un om de încredere care să îndeplinească toate condiţiile, în special cere solicitate de Autoritatea Aeronautică din România.

Iniţial, postul trebuia ocupat de Vasile Rîmbu, fost director la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, actual manager al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Discuţiile erau destul de avansate, dar totul s-a poticnit în faza actelor cerute de Autoritatea Aeronautică din România şi pe care Vasile Rîmbu nu le deţinea.

Soluţia provizorie cu Dumitru Sahlean în fruntea Aeroportului Salcea nu pare să-i mulţumească pe şefii PD-L Suceava, inclusiv pe Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Pentru că acesta l-a numit pe Sahlean în funcţia de director al Aeroportului, o ieşire în public pentru a-l critica ar echivala cu o palma pe care Flutur şi-ar da-o singur. Aşa că, a fost aleasă o soluţie de mijloc. Flutur l-a făcut praf pe Sahlean prin gura lui Ioan Balan, deputat PD-L şi omul de încredere al preşedintelui CJ Suceava. Ce a spus Balan despre Sahlean? Multe şi nu tocmai frumoase. „Cred că e o mare diferenţă între volanul şi bordul unei Dacii şi managementul unui aeroport. Eu cred că managerul aeroportului o fi fost un bun comandor, dar pe mine personal nu m-a convins că este un bun manager al unui aeroport cu pretenţii de Uniunea Europeană. Nu am încredere că ceea ce presupune parteneriatul public-privat şi modernizarea aeroportului pot fi gestionate de un om care nu a dovedit nimic până acum. Cu bani puţini se putea schimba ceva la nivel de minim aspect şi aici mă refer la curăţenie şi miros. De obicei, pensionarii îşi plimbă nepoţii, nu fac management”, a fost atacul direct şi fără ocolişuri al deputatului Balan. Un alt reproş adus lui Dumitru Sahlean este acela că şi-ar fi angajat o serie de rude în instituţia pe care o conduce.

Faptul că aceste critici virulente vin din partea unui om apropiat lui Gheorghe Flutur este semnalul clar că în fruntea Aeroportului „Ştefan cel Mare” Salcea vom vedea cât de curând un nou director.

Miza instalării unui director fâşneţ este evidentă. Zecile de milioane de euro care vor fi direcţionate pentru modernizarea Aeroportului sunt o mină de aur, iar comisioanele şi tot ce decurge din această afacere nu trebuie lăsate pe mâna oricui.